🚨
نبرد غزه و آینده فلسطین/ بخش دوم
🔹بخشی از یادداشت حسین جابری انصاری، معاون پیشین عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در روزنامه هممیهن:
🔻اسرائیل از سال ۲۰۰۳ و روی کار آمدن آریل شارون، به استثنای مقاطع کوتاهی، توسط جریان راست و فرا راستِ تندرو خود مدیریت و راهبری شده و جریان چپ اسرائیل به حاشیه قدرت پرتاب شده است.
🔻از آنجا که هیچ امکانی در افق برای بازگشت چپ اسرائیل به قدرت مشاهده نمیشود، روند صلح و راهحل دودولتی در عمل با بنبست کامل روبهرو شده و تنها با توجه به سیاست عقیم خودگردانی و حامیان عرب آن، اعلام مرگ رسمی و قطعی آن به تعویق افتاده است.
🔻از شهادت عرفات تا به امروز، ملت فلسطین دیگر در برابر دو گزینه صلح یا مقاومت قرار ندارد. با بنبست گزینه صلح و دو دولت، تنها در برابر دو گزینه تسلیم کامل در برابر اسرائیل و پذیرش وضعیت انتقالی اسلو بهعنوان وضعیت نهایی، یا ایستادگی و مقاومت در برابر اشغال و تلاش برای تحمیل عقبنشینی اجباری به اشغالگران صهیونیست قرار گرفته است.
🔻دولت اسرائیل در پرتو عملیات کمنظیر هفتم اکتبر ۲۰۲۳ محصولی را درو میکند که خود از اشغال فلسطین تاکنون با سیاستهای مبتنی بر اشغال و تروریسم دولتی و آپارتاید ضدفلسطینی و در سه دهه اخیر با تحمیل بنبست کامل به روند صلح، کاشته است.
🔻اینک اسرائیل، در برابر غزه در میانه دوگانهای قرار گرفته که هر یک را برگزیند هزینههای بیشتری باید پرداخت کند. اگر با تهاجم گسترده بخواهد وارد نوار غزه شود تا آنگونه که ادعا میکند مقاومت را ریشهکن کند، در باتلاق غزه و تونلهای زیرزمینی و جنگ چریکی گستردهای گرفتار خواهد شد که نتایج آن میتواند نبرد اخیر غزه را با همه بزرگی و اهمیتش، در برابر آن کوچک جلوه دهد.
🔻اما اگر به بمباران مناطق مسکونی غزه و کشتار شمار قابلتوجهی از شهروندان فلسطینی اکتفا کند، توان بازدارندگی و اعتبار اسرائیل بهعنوان قدرت هژمون در فلسطین و یکی از قدرتهای منطقهای را از دست داده و در برابر مقاومت پیشرونده و دارای ابتکار عمل و نسل جدید فلسطینیانی که حتی فراتر از گروههای مقاومت در پی نیل به آرمانهای خود برای یک زندگی آزاد و مستقل هستند، مجبور به عقبنشینیهای پی در پی خواهد شد.
🔻برخی تحلیلگران از گزینهها و احتمالاتی ممکن برای اسرائیل در رویارویی با غزه سخن میگویند که در دنیای واقعیت از مبنایی برخوردار نیست. داستان فلسطین اگر چنین ساده بود، اسرائیل تاکنون کار را تمام کرده و فاتحه همه فلسطینیها را خوانده بود. نه اینکه اسرائیل نخواسته است چنین کند، خواسته و با همه توان خود تلاش کرده، اما نتوانسته و نشده است و بعد از این هم نخواهد شد.
🔻رویدادهای اخیر فلسطین حداقل این درس سیاسی و راهبردی بزرگ را باید برای همه سیاستمداران منطقه و جهان داشته باشد: تا حقوق ملت فلسطین تأمین نشود، صلحی در کار نخواهد بود، آنچه امنیت اسرائیل نیز نامیده میشود، توهمی بیش نخواهد بود.
🔻بهترین گزینه برای اسرائیل در جهت مدیریت و مهار شرایط جدید، تبدیل معرکه حیاتی جاری در برابر خود، به معرکهای جهانی است. زمزمهها درباره اینکه رویداد و نبرد جاری غزه در حکم ۱۱ سپتامبر اسرائیل و منطقه است، تلاشی هدفمند برای ورود عملیاتی غرب و آمریکا به صحنه تحولات و برخورد با جبهه مقابل اسرائیل با هزینهکرد از جیب آنها است.
🔻امری که با توجه به اولویتهای آمریکا برای مهار چین و روسیه و گرفتاری غرب و ناتو در جنگ اوکراین، احتمال وقوع آن بسیار ضعیف است.با این حال هوشیاری در برابر این سیاست اسرائیل، و اجتناب از سخنپراکنیهای بیفایده و هزینهآفرین، ضرورتی آشکار است.
🔻مقاومت و انتفاضه مردمی فلسطین، بیتردید متأثر از الگو و ایدههای انقلاب اسلامی ایران است، و دولت جمهوری اسلامی نیز آشکارا از آن حمایت کرده است، اما مبارزات ملت فلسطین، از چند دهه پیش از انقلاب ایران وجود داشته و تا تحقق حقوق بنیادین خود در زمینه تعیین سرنوشت و استقلال و آزادی و رهایی از اشغال ادامه خواهد داشت.
🏷
#طوفان_الاقصی #مقاومت #فلسطین #جبهه_مقاومت #حماس #غزه ✌️
#اسرائیل #رژیم_صهیونیستی #اسب_بازنده 🏊
#کودک #آمریکا
👇
🆔 ☫
@sardabir313 ☫