🚨 تحلیلگر آذربایجانی: علیاف بهسوی بریکس گام برمیدارد
🔻 سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه گفت:
🔸 الهام علیاف به اجلاس بریکس که در ماه اکتبر در کازان برگزار میشود دعوت شده است و مسکو از تمایل باکو برای پیوستن به این گروه حمایت میکند.
🔹به گفته وی، «مسکو از این بابت بسیار خرسند است» زیرا «آذربایجان با پیوستن به بریکس، بیشک پویایی مضاعف و تجربه منحصر به فردی از جمله تجربه کار همزمان و سازنده بر روی چندین پروژه را به ارمغان خواهد برد که از شاخصهای بریکس است». وی همچنین افزود که بر اساس وظایفی که در اجلاس سال گذشته در ژوهانسبورگ برگزار شد، فهرستی از کشورهای شریک برای برگزاری این اجلاس در کازان که از الهام علیاف دعوت شده بود، آماده میشود. ریابکوف گفت که مسکو از تلاش آذربایجان برای عضویت در بریکس حمایت میکند.
🔸 بدین ترتیب آذربایجان وارد لیگ اصلی سیاست جهانی میشود. تعامل نزدیک با پنج اقتصاد در حال رشد جهان میتواند به تقویت موقعیت این کشور در سیاست جهانی کمک کند. از سوی دیگر، ارمنستان، همسایهاش، در تلاش است تا از روابط مشترک با مسکو مانند CSTO خارج شود و به سرعت در حال نزدیک شدن به غرب است، اما از نظر ژئوپلیتیک منطقهای به حاشیه رفته است. اما پس از ابراز تمایل آذربایجان و ترکیه برای عضویت در بریکس، ایروان نیز به این سازمان علاقه نشان داد. واضح است که شانس باکو و آنکارا برای پیوستن به بریکس بیشتر از ایروان است. افقهای آن با اتحاد با غرب تنگتر میشود، اگرچه بزرگترین تجارت آن با روسیه و همچنین با امارات و چین است. اما شکست سیاست او در قبال سازمان پیمان امنیت جمعی، شانس طرف ارمنی را در این زمینه به حداقل میرساند.
🔹 در مورد آنکارا، عموماً در بسیاری از مسائل مربوط به روسیه سیاست متعادلی را دنبال میکند و مسکو عملاً هیچ مناقشهای با باکو ندارد. درعینحال، هیچ شرایطی وجود ندارد که آذربایجان به شرکای اصلی تجاری و اقتصادی خود در اروپا پشت کند، اگرچه باید با بریکس رویکرد مشترکی برای مشکلات ژئوپلیتیکی اتخاذ کند که بهمعنای فاصله گرفتن از «منافع خارجی» است.
🔸 لازم به ذکر است که بریکس در سال ۲۰۰۶ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد و آفریقایجنوبی در سال ۲۰۱۱ به آن پیوست. پس از پیوستن مصر، ایران، امارات، عربستانسعودی و اتیوپی در اول ژانویه سال جاری، این سازمان دارای ۱۰ عضو است. امسال ریاست این انجمن برعهده روسیه است...
✍ برخی از تحلیلهای خارجی و یا نشریات داخلی، لزوماً از طرف سردبیر تأیید و یا رد نمیشود و انتشار آنها صرفاً جهت اطلاع مخاطبین و پژوهشگران حوزه آذربایجان و قفقاز است.
👇
🆔 ☫
@sardabir313 ☫