#اختصاصی
🔘برخی از مهمترین راه کارها و توصیه های مفید جهت مراقبت از کودکان در استفاده از تلفن همراه
1️⃣ « کانون خانواده را گرم تر کنیم»
▫️تقویت کانون خانواده و مستحکم نمودن روابط والدین و فرزندان راهکاری مهم و ایمنی بخش در فضای تربیتی به شمار میآید. بر اساس معارف قرآنی، مودت و رحمت موجب مهرورزی در خانواده میشود؛ بنابراین تلاش برای تقویت کانون خانواده امری ضروری و لازم است که هر پدر و مادری باید متوجه آن باشد.
2️⃣ «سواد رسانه ای را بالا ببریم»
▫️یکی از اقدامات مفید برای ایمن سازی خانواده و کاهش اثرات مخرب رسانه ها از جمله تلفن همراه، آموزش و تقویت سواد رسانه ای در بین اعضای خانواده است. این آموزشها می تواند در قالب چگونگی استفاده از تلفن همراه و هشدارهای لازم در خصوص حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات خود و خانواده و هم چنین فواید و مضرات تلفن همراه انجام گیرد.
3️⃣«عنصری فرهنگ ساز باشیم»
▫️والدین می توانند با فرهنگ سازی مناسب برای استفاده از تلفن همراه از بسیاری از آسیبهای آن بکاهند. مثلاً در خانه قوانین ویژه ای مانند قوانین ذیل قرار دهند:
▪️خاموش کردن تلفن برای ساعتی معین و پرداختن به گفتگوی خانوادگی؛
▪️تعیین مکانی خاص برای قرار دادن تلفن همراه و استفاده از آن.
رفتار والدین ، بهترین الگو برای استفاده از تلفن همراه است.
4️⃣ «برای فراغت فرزندان برنامه داشته باشیم »
▫️با برنامه ریزی زمان فراغت فرزندان علاوه بر هدفمند نمودن فعالیت های فراغتی دسترسی آنان به تلفن همراه نیز محدود و مدیریت میشود. این مدیریت به ویژه در استفاده آنها از بازی های موبایلی نمود بیشتری خواهد داشت.
▫️کودکان فقط در مواقع ضروری از تلفن همراه استفاده کنند.
5️⃣ «نکات بهداشتی را رعایت کنیم»
▪️با توجه به تماس مستمر تلفن همراه با دست و دهان و وجود آلودگی های میکروبی در آن رعایت بهداشت فردی را قبل و بعد از استفاده به فرزندانمان بیاموزیم.
▪️برای کاهش مضرات امواج تلفن همراه از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها استفاده کنید.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲
ایتا |
آپارات |
اینستاگرام