سؤال: در صحبتهایتان از نان بدون سبوس به‌عنوان یکی از عوامل مهم بیماری دیابت نام بردید، عوامل دیگر ابتلا به بیماری دیابت چیست؟ در صحبتهایم به یکی از عوامل ابتلا به بیماری دیابت که خوردن نان بدون سبوس است، اشاره کردم اما در کتاب «مثلث سلامت» مقاله‌ای را تحت عنوان «چه می‌شود که مرض قند می‌گیریم؟» آورده‌ام و در این مقاله دلایل زیادی را در رابطه با ابتلا به مرض قند آورده‌ام که یکی از آنها کم‌تحرکی و ورزش نکردن است. یکی از دلایل مهم ابتلا به دیابت این است که سبوس را از آرد نانهای مصرفی حذف کردیم و وقتی با مسئولان ذی‌ربط صحبت کردیم، آنها می‌گویند موافق سبوس‌دار بودن آرد هستند و وقتی با مردم صحبت می‌کنیم، آنها نیز می‌گویند از آردهای سبوس‌دار استقبال می‌کنند و واقعاً نمی‌دانیم چه‌کسانی مخالف سبوس‌دار بودن آرد و نان هستند. به‌دلیل سرشار بودن سبوس از ویتامینهای B، یکی از عوامل ریزش مو، نبود سبوس در آرد نان است و وقتی که همه به داشتن سبوس در نان اذعان دارند پس چه‌کسانی مانع این کار می‌شوند؟! سؤال: چند سالیست که وزارت بهداشت اعلام کرده آردهای نانواییهایی تمام کشور را با آهن غنی می‌کند اما کارشناسان می‌گویند غنی کردن آرد و نان با آهن موجب بروز مشکلاتی برای افراد دارای غلظت خون می‌شود و می‌تواند منشأ بسیاری از امراض و سکته‌های قلبی شود، نظرتان درباره این مسئله چیست؟ 125 سال عمر با عمل به دستورات «حکیم محمد گیلانی» حکیم محمد گیلانی کتابی تحت عنوان «حفظ ‌الصحة ناصری» نوشته و در زمان ناصرالدین شاه پزشک مخصوص او بوده است؛ حکیم محمد گیلانی می‌گوید "اگر کسی به دستوراتم عمل کند، تضمین می‌کنم که 125 سال عمر کند"، در آن زمان آهنی به آردها اضافه نمی‌کردند یا شیر اجباری به دانش‌آموزان نمی‌دادند اما مردم با عمل به دستورات حکیم محمد گیلانی 125 سال عمر می‌کردند و جالب است بدانید حکیم محمد گیلانی 126 سال عمر کرده است. چرا هادی نوروزی که یک ورزشکار حرفه‌ای بود در سن 31سالگی فوت کرد؛ آیا جوان ایرانی که تخم‌مرغ همراه با تُن ماهی می‌خورد و نوشابه‌های گازدار را به‌همراه ساندویچهای مضر به‌راحتی می‌خورد، می‌تواند 120 سال عمر کند؟ تهدید سلامتی مردم با حذف روغنهای مفید مانند روغن حیوانی و دنبه از سبد غذایی قطعاً آهن به‌عنوان یک عنصر ضروری برای بدن لازم است اما برای تأمین آهن بدن راهکار داریم؛ متأسفانه افراط و تفریط در کارهایمان زیاد است؛ ابتدا روغنهای ارگانیک مانند روغن کرمانشاهی، روغن کوهان شتر، روغن دنبه را از زندگی مردم حذف کردند و به مردم القاء کردند که "با خوردن این روغنها، سکته می‌کنید" و روغن نباتی را که مخلوطی از چند روغن صنعتی است به‌عنوان روغن خوراکی به سبد غذایی مردم اضافه کردند و حالا می‌خواهند با توسل به قرص و دارو همه چیز را درست کنند. لزوم تأمین آهن بدن از طریق مسیر غذایی حکیم محمد گیلانی در کتاب «حفظ ‌الصحة ناصری» بهترین گوشت را، گوشت بره یک‌ساله می‌داند؛ حکیم محمد گیلانی تمام توصیه اطبای بزرگ را در کتاب «حفظ الصحة ناصری» آورده و در این کتاب گفته، گوشت خوب چه گوشتی است، روغن مناسب چه روغنی بوده، میوه مورد مصرف چه میوه‌ای است؛ وزارت بهداشت وظیفه‌ای برای اینکه به‌زور، آهن را وارد آرد نانوایی‌ها کند، ندارد در حالی که وارد کردن آهن به آرد، هزاران عارضه در پی دارد؛ مسیر ورود آهن به بدن، مسیری غذایی است و نباید به‌صورت دارویی اضافه شود یعنی به‌عنوان مثال اگر خانواده‌ای در هفته دو بار در وعده‌های غذایی آبگوشت بخورند، دیگر نیازی به تأمین آهن از طریق دیگری را ندارند. @savigh_sadegh