🟡فواید زرده تخم‌مرغ نیم‌برشت 〽️زرده‌ی آن مرکب القوی و درجه اول گرم است؛ سفیده‌ی آن درجه دوم سرد و تر است؛ پوست آهکی آن درجه دوم سرد و خشک و لایه‌ی نازک زیر پوستش که در منابع طب سنتی غرقی نامیده می‌شود، درجه اول سرد و خشک می‌باشد. 🔆خواص: زرده‌ی نیم‌برشت (عسلی) دارای خاصیت غذایی فراوان و مواد زائد بسیار کم است؛ خون خوب تولید می‌کند؛ مقوی قلب، مغز، بدن و قوای جنسی است؛ در درمان ترشحات گرم سینه و خشونت سینه نافع است؛ مفید خشونت معده، روده، مثانه و زخم کلیه و مقوی افرادی که خون زیادی از دست داده‌اند و دچار ضعف هستند، می‌باشد؛ برای افرادی که مزاج سودا دارند بسیار مناسب است. 🔆اگر زرده را با کمی فلفل هم زده و در ظرف آب جوش دهند تا نیم پخته شود، بهترین نوع طبخ آن از منظر منابع طب سنتی ایران است که هم سریع هضم می‌شود و هم در درمان سرفه، بیماری‌های حلق و تقویت قوای جنسی مفید است. 🔆خوردن زرده‌ی تخم‌مرغ خام در صاف شدن صدا و سوزش مثانه و رفع مشکلاتی که بعد از گزیدن مار به وجود می‌آید، مؤثر است. ⚠️تخم‌مرغ مضر معده است و زیاده‌روی و مصرف مداوم آن موجب سنگ کلیه و لکه‌های پوستی می‌شود. ⚠️تخم‌مرغ پخته دیر هضم است خصوصا در افرادی که غلبه‌ی رطوبت در مزاج دارند، موجب قولنج (کولیت) می‌شود. ✅مصلح آن: ادویه گرم مصرف تخم‌مرغ با کندر در درمان سرفه مؤثر است و با تخم کتان در درمان تنگی نفس. مصرف آن با کمی نمک، کندر و انزروت چاق کننده است. 👈🏻کاربرد‌های درمانی تخم‌مرغ در منابع طب سنتی ایران بسیار است. 📚منبع: کتاب مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی ⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇 💠@Sedayehakim