🔰
دستور تهیهی یک آش ساده که میتواند پایهی تمام آشهای تابستانی باشد:
🍲یک پیمانه برنج نیمدانهی ایرانی مخصوص آش + لپه نصف پیمانه + نصف پیمانه ماش + سبزی آش شامل: جعفری و گشنیز غالب باشد + تره، شنبلیله، نعناع، ترخون، مرزه + نمک معدنی + زردچوبه + گردن یا سینهی مرغ محلی یا راستهی گوسفند یا بلدرچین یا کبک یا جوجه خروس
🍲
طرز تهیه:
حبوبات و برنج را از قبل خیس کرده، حبوبات را با کمی نمک بپزید؛ ابتدا حرارت را زیاد کرده تا جوش بیاید، کف روی آن را دور بریزید و درب قابلمه را نیمهباز بگذارید تا بخارات حاصل از طبخ غذا خارج شود. سپس روی حرارت ملایم فرآیند پخت را کامل کنید؛ گوشت را در ظرف جداگانه بپزید و ریشریش کنید و بعد از پخت، حبوبات به همراه نمک، زردچوبه، سبزیها و برنج را اضافه کنید و بگذارید تا کاملا بپزد و آش جا بیفتد.
🌹برای تهیهی آش انار در نیم ساعت آخر پخت ۳ یا ۴ پیمانه آب انار یا نصف پیمانه رب انار (گرم مزاجان ترش و سرد مزاجان شیرین) اضافه کنید و بگذارید جا بیفتد. (بعد از اضافه کردن برنج مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.)
🌹برای تهیهی آش تمرهندی نصف پیمانه رب یا شیرهی تمرهندی اضافه کنید.
🌹برای تهیهی آش سماق نصف پیمانه شیرهی سماق اضافه کنید.
🌹برای تهیهی آش سکنجبین نصف پیمانه سکنجبین اضافه کنید.
🌹برای تهیهی آش زرشک نصف پیمانه شیرهی زرشک اضافه کنید.
🌹و همینطور برای تمام آشهای طبی به آش پایه چاشنی مورد نظر را اضافه کنید.
📚
منبع: تدریس ارزشمند دکتر علی یوسفی، دوره مقدماتی علم طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#دستور_تهیه_آش_ساده #آش #آشهای_تابستانی
💠
@Sedayehakim