🔸شیوع بیماری قلبی و تنفسی در فصل سرد نیک‌اختر، مسئول برنامه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد : 🔹در فصل زمستان بیماری‌های قلبی، تنفسی، دردهای مفصلی و انواع بیماری‌های ویروسی شیوع بیشتری پیدا می‌کند. 🔹مزاج فصل زمستان در طب ایرانی سرد و تر است و توصیه می‌شود در فصل زمستان بیشتر از غذاهای گرمی‌بخش استفاده شود. 🔹غذاهای مناسب این فصل آبگوشت با ادویه‌های گرم، حلیم گندم و آش گندم است. 🔹در فصل زمستان از میوه‌های مناسب فصل استفاده شود و یکی از میوه‌های مناسب به خصوص برای سالمندان انجیر خشک خیس شده در آب و کمی گلاب است. 🔹استفاده از سبزیجاتی مانند تره، جعفری، ریحان و ادویه‌هایی مانند زنجبیل، دارچین، زردچوبه و زیره سبز نیز مناسب هستند و می‌توان آنها را به غذاها اضافه کرد. 🔹از مصرف مایعات سرد شده با یخ جدا باید پرهیز کرد و البته قابل ذکر است؛ افرادی که مزاج گرم دارند حتی در فصل زمستان هم باید از افراط در مصرف گرمی‌ها پرهیز کند. @SedayeKhorasaniha