.
🔴 ویژگیهای بسیج؛
1⃣ مکتبی بودن:
شايد مهمترين ويژگی سازمان بسيج را بتوان در مكتبی بودن آن دانست. بدين معنا كه بسیج مبتنی بر آموزههای مكتب تشيّع و اسلام ناب محمدی(ص) شكل گرفته است. با همین نگاه امام روحالله فرمود بسيج لشگر مخلص خداست كه دفتر تشكيل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نمودهاند.
2⃣ جهادی بودن:
رهبر معظم انقلاب در تبيين ماهيت اقدامات جهادی و تفاوت آن با ديگر اقدامات مشابه در بازديد از پژوهشكدهٔ رويان ميفرمايند: «جهاد با جهد و تلاش از لحاظ ريشه يكیاند؛ يعنی در آن معنای جهد و كوشش وجود دارد؛ اما جهاد فقط اين نيست؛ جهاد يعنی مبارزه؛ مبارزهی در همين اصطلاح متعارف فارسی امروز ما.
مبارزه انواع و اقسامی دارد.
به نظر میرسد در شرایط فعلی و در جنگ اقتصادی نیز جامعه نیاز به حرکت جهادی و بسیجی کارگزاران نظام دارد.
رهبر انقلاب می فرمایند: «فرهنگ بسيجی است كه میتواند بر همهی تحولات اين كشور فايق بيايد و حركت اين كشور را تضمين كند»
3⃣ فراگير بودن:
بدين معنا كه بسيجی بودن در قالبهای تنگ سازمانی نمیگنجد. همه اقشار از زن و مرد و پير و جوان، همه اقوام از فارس و ترك تا لر و كرد و عرب و.... و همه مذاهب شیعه و سنی و زرتشتی و مسیحی ميتوانند عضوی از مجموعه بسيج باشند.
4⃣ پویایی و شادابی و انعطاف پذیری:
اين ويژگی از آنجا ناشي ميشود که اغلب اعضای بسيج را نوجوانان و جوانان تشکيل میدهند که شادابی و طراوات و ايثار و از خودگذشتگی و.... از ويژگی هاي سنی آنان است.
همين حاکميت روحيه جوانی است که اقشار مختلف بسيج را که در آن علاوه بر نوجوانان و جوانان، پيران و ميان سالها نيز حضور دارند، شاداب و پراميد کرده و در مجموع تشکلی چالاک و پويا را خلق کرده است.
5⃣ شاخص محوری و بهره مندی از عناصر انقلابی:
عقد اُخوت بسیج با جناح و اشخاص نیست. حرکت بسیج انقلابی در چهل سال گذشته شاخص محور و ولایتمدار بوده است.
رهبر فرزانه انقلاب در این خصوص فرمودند: آنچه که برای همهی ما، برای همهی بسیجیان عزیز، برای جوانها در هر نقطهای از این عرصهی عظیم که مشغول کار هستند، باید به عنوان شاخص مطرح باشد، عبارت است از این سه عنصر:
بصیرت، اخلاص، عمل بهنگام و بهاندازه
✍ مهدی سعیدی
کانال خبری تحلیلی«سراج»:
@seraj1397
.