⚫️ سواد رسانه ای
❓❓ چگونه از کودکان خود در دنیای دیجیتال محافظت کنید❓❓
💢 امروزه با وجود توسعه کمی و کیفی استفاده کودکان از موبایل و تبلت و اینترنت یکی از دل مشغولی های جدی والدین نگرانی از مواجهه کودکان با آسیب های اخلاقی و فکری در این فضای ولنگار می باشد..
❌ سریعتر از آنچه فکر کنیم ، کودکانمان وارد دنیای مجازی میشوند و ممکن است و بدون شرک با محتوای نامناسب برخورد میکنند و حتی ممکن است مورد آزار و اذیت سایبری قرار بگیرند. بنابراین باید فضای مجازی، ریسکهایش و چگونگی حفاظت در آن را بشناسیم تا بتوانیم از خود ، خانواده ، کودکان معصومان محافظت کنیم.
برخی اقدامات ضروری برای تحقق امنیت کودکان و خانواده..
❌ بعنوان والدین فرزندان نسل دیجیتال اطلاعات خود را به روز نگه دارید..
❌ بر مبنای اصل همراهی ، با وجود شلوغی های کاری حتما همراه با آنها وارد دنیای مجازی شوید
❌ بر مبنای اصل ظضع قانون ، قوانین در خانه و بیرون از خانه را برای شیوه استفاده از گجت ها وضع نمایید(زمان ، مکان ، مقدار ، نوع محتوا)
❌ آموزش شیوه حفظ حریم خصوصی به عهده شما پدر و مادر گرامی می باشد پس بهتر است ابتدا خودتان و بعد به اعضای خانواده آموزش نمایید.
⭕️هرگز بدون اجازه شما ، نام ، شماره تلفن ، آدرس پستی ، نام مدرسه یا عکسشان را برای شخصی یا در شبکههای اجتماعی منتشر نکنند.
⭕️ ایمیل اشخاصی را که نمیشناسند اصلا باز نکنند.
⭕️به پیغامهای عجیب و اذیت کننده جواب ندهند.
⭕️هرگز با شخصی که در دنیای مجازی میشناسند، قرار ملاقات نگذارند.
❌ بر ای استفاده از اینترنت مکان عمومی در خانه را معین نمایید.
❌ استفاده از گجت ها را در اتاق خواب و مکان های خصوصی ممنوع نمایید.
❌ بر مبنای اصل رفاقت ،اجازه بدهید با شما راحت صحبت کنند
به کودکانتان گوشزد کنید که هر اتفاق ناراحت کنندهای در اینترنت برایشان افتاد، مستقیما و در اسرع وقت با شما در میان بگذارند. به آنها این اطمینان را بدهید که سرزنششان نمیکنید و دوستشان هستید
❌ پیش از استفاده و خرید هر محصول فناوری متصل به اینترنت از آسیب های جسمی و روحی و رفتاری آن مطلع شده و آن ها با اعضای خانواده در میان بگذارید.
❌ برای کودکان از ابزارهای نظارتی در گوشی و تبلیت و رایانه استفاده نمایید.(با جستجوی عنوان Parental Control میتوانید به موارد متعددی از نرم افزارهای مفید در این حوزه دسترسی پیدا کنید )
❌ اصول رژیم مصرف رسانه ای را فراگرفته و منطبق بر شرایط خانوادگی در وضع قوانین خانگی استفاده نمایید.
❌ با مطالعه محتوای آموزشی در وب سایت ها و کانال های آموزشی با عنوان سواد رسانه خود و خانواده خود را به سپر تفکر انتقادی و مهارت مدیریت مصرف رسانه مجهز نمایید
❌ در استفاده از هر نرم افزار، وب سایت، اپلیکیشن، بازی های کنسول و آنلاین ابتدا با جستجوی دقیق و مطالعه از مزایا و مضرات آن مطلع شده و منطبق بر رده بندی سنی از آن استفاده نمایید.
❌ کارکردهای مثبت و مفید از فضای مجازی را فراگرفته(اعم از بازی های فکری و سایت های مفید و .. ) و بر مبنای استفاده اصولی با مدیریت زمان دقیق آن را در خانواده نشر دهیم .
❌ پیش از بروز بحران و گرفتار شدن اعضای خانواده توسط شبکه دوستان در مدرسه و یا .. با طراحی هوشمندانه زمان هایی را برای گفتگو در این مورد در بین اعضای خانواده معین نمایید و شما اولین فرد معرفی کننده استفاده صحیح از این ابزارهای جذاب باشید.
❌ به عنوان یک اصل از اپلیکیشن ها و برنامک های رایگان با توجه به تجارت نابرابر و نا عادلانه با توجه به نقض حریم خصوصی ، کمترین استفاده را نمایید و در صورت ضرورت پیش از استفاده و نصب اطلاعات حریم خصوصی آن را مطالعه نمایید.
❌ رمز وای فای خانه تنها در اختیار پدر خانواده قرار گیرد.تا استفاده های غیر اصولی پرهیز شود.
❌ به هیچ عنوان از اینترنت های شبانه با وجود ( وسوسه گری شرایط هزینه پایین آن)با توجه به خسارت های متعدد روحی و رفتاری و همچنین جسمی و اختلالت فیزیولوژی استفاده ننمایید.
18. تا حد ممکن گجت ها را به صورت مشترک میان اعضای خانواده استفاده نمایید و از خرید لپ تاپ شخصی و موبایل شخصی ،تبلت شخصی بویژه برای کودکان به جد پرهیز کنید.
#سواد_رسانه_ای
➖➖➖
🔵 انتشار بدون لینک حرام است
سروش
http://sapp.ir/seratalmostaghim
ایتا
https://eitaa.com/seratalmostaghim2
آی گپ
https://iGap.net/seratalmostaghim2
تلگرام
https://t.me/basirat9day1396