💚🌿¦↝
#آقــاۍغـࢪیـب🕊
شماره ۳۱
شناخت امام زمان (عج)
🌹السلام علیک یا صاحب الزمان 🌹
مهم ترين وظايف شيعيان در عصر غيبت چيست؟
مرحوم سيدمحمدتقي موسوي متوفي 1348 ه.ق در كتاب شريف «مكيال المكارم» به هشتاد مورد از وظايف منتظران اشاره فرموده اند. ما به طور اختصار به برخي از آنها اشاره مي كنيم.
1 ـ دعا براي امام زمان(عج) و خود تا به معرفت حضرتش نائل شويم. ائمه هدي عليهم السلام نيز همواره بر اين مهم تكيه داشته اند.
امام صادق(ع) دعايي به زراره تعليم كرده و مي فرمايند: «... اگر زمان غيبت را درك كردي چنين دعا كن: اللهم عرفني نفسك فإنك إن لم تعرفني نفسك لم أعرف نبيك. اللهم عرفني رسولك فإنك إن لم تعرفني رسولك لم أعرف حجتك.
اللهم عرفني حجتك فإنك إن لم تعرفني حجتك ضللت عن ديني»(منتخب الاثر، آيت الله صافي گلپايگاني، حديث1، ص501، به نقل از غيبت نعماني، كافي، كمال الدين)
همچنين دعاهاي ديگري كه در كتب ادعيه و زيارات بدان اشاره شده، خصوصا دعاي معروف «اللهم كن لوليك الحجه ابن الحسن ... » كه بحمدالله در بين جامعه شيعه بسيار معروف و مشهور است.
2 ـ شناخت صفات و سيره امام(عج):
بديهي است كه يك عاشق دلباخته امام و يك منتظر حقيقي بايد بداند كه محبوبش از چه صفاتي برخوردار بوده، و چه سيره و روشي را در زندگي و ساير شئونات آن دارد.
3 ـ رعايت ادب در همه موارد: امامي كه واجب الاطاعه و حجت خدا بر تمامي اهل زمين است، نامش محترم و يادش بسيار گرامي است. او پيشواي همه و چشم بيناي خدا در بين مخلوقات اوست. روزي اهل زمين به يمن وجود اوست و هر كس كه به مرتبه اي از مراتب كمال مي رسد از پرتو عنايات حضرت حق است كه از مسير امامت به ما رسيده است.
4 ـ عشق و علاقه نسبت به حضرت: مرحوم سيدعبدالكريم كفاش، هفته اي يك مرتبه به محضر آن حضرت مشرف مي شد.
او در ري در جوار حضرت عبدالعظيم حسني مي زيست. در يكي از تشرفاتش، حضرت از او مي پرسند:
سيدعبدالكريم! اگر ما را نبيني چه خواهد شد؟ پاسخ مي دهد: آقا حتما مي ميرم.
حضرت در پاسخ فرمودند: «اگر چنين نبودي ما را نمي ديدي» (مشعل هدايت، ج2، ص129، مبحث امكان تشرف از استاد حاج شيخ حسين گنجي)
5 ـ علاقه مند كردن ديگران به امام زمان(عج): طبيعي است كه هر كس به چيزي علاقمند باشد درصدد تبليغ و ترويج آن برآمده و آنرا به ديگران معرفي خواهد كرد، چه رسد به اينكه وجود مقدس خاتم الاوصيا عجل الله تعالي فرجه الشريف باشد.
6 ـ انتظار فرج: امام صادق(ع) فرمودند: «بخشي از ويژگيهاي ائمه عليهم السلام عبارت از تقوي، پاكدامني و خيرخواهي ... و صبر در انتظار فرج است»(منتخب الاثر، آيت الله صافي، ص 498، به نقل از بحارالانوار)
در بسياري از احاديث در باب انتظار فرج بيان شده كه هرگاه يكي از منتظران حضرت به رحمت الهي رفت، چنانست كه در ميان سپاه امام و يا در ميان چادر (خيمه) حضرت به شهادت برسد.
در بعضي از روايات تعبير شده كه چنين شخصي مثل كسي است كه با رسول خدا(ص) در برابر كفر جهاد كرده باشد.
7 ـ اظهار علاقه وافر براي ملاقات با آن حضرت
8 ـ ذكر فضائل و مناقب آن حضرت و شركت در مجالس امام شناسي
9 ـ صدقه براي سلامتي امام زمان(عج)
10 ـ بجا آوردن حج و عمره و زيارت مشاهد مشرفه به نيابت از امام: اعمالي كه به نيابت از امام زمان(عج) بجا آورده مي شود در واقع هديه اي از جانب عاشقان و شيفتگان به ايشان است.
11 ـ استغاثه به وجود مقدس امام(عج): در بعضي از روايات از آن بزرگوار به "غياث المضطر المستكين" تعبير شده است.
توسل و استغاثه بر اهل بيت عليهم السلام، سيره دائمي بزرگان و صلحا و علمای شيعه بوده و حتي ائمه هدي عليهم السلام نيز به وجود مقدس ايشان توسل مي جسته اند.
مرحوم عاملي در روايتي نقل مي كنند كه هنگامي كه حضرت زهرا سلام الله عليها بين ديوار و در مجروح شدند، به دنبال علي(ع) بودند، و ناله «يا ابن الحسن» سرمي دادند، و به وجود مقدس امام عصر حضرت حجه بن الحسن عجل الله تعالي فرجه الشريف استغاثه جستند.
12 ـ تجديد بيعت با امام عليه السلام: براساس پاره اي از روايات، تجديد بيعت بعد از هر نماز واجب و يا در هر جمعه مستحب است.
(مكيال المكارم و منتخب الاثر)
در روايتي از امام صادق عليه السلام نقل شده كه «هر كس بعد از نماز صبح و بعد از نماز ظهر بگويد: «اللهم صل علي محمد و آل محمد و عجل فرجهم»، نمي ميرد مگر آنكه حضرت را ببيند و بشناسد.» (بحارالانوار، ج 86، ص 77، باب 39)
13 ـ اجتناب از محارم: كسي كه منتظر واقعي است، بايد از آنچه كه امام زمانش كراهت و تنفر دارد، اجتناب نموده و هر عملي كه در تقرب او موثر است را به خاطر رضاي محبوب و ارتباط روحي با او انجام دهد.
مرحوم شيخ طوسي در «تجريد الاعتقاد» مي نويسد: «وجوده لطف و عدمه منا.» يعني وجود حضرت لطف و عنايت بر ماست و غيبت ايشان به خاطر اعمال و رفتار بد ماست .
👇👇👇👇