صفحه ۳ از ۳
این استاد حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: یکی از اصلیترین وظایف ائمه جمعه، تبیین مکتب راستین اهلبیت(ع)، با همهی ویژگیهای آن است، این همان چیزی است که حضرت آقا با عنوان جهان تبیین بیان میکنند و خود ایشان هم فرموده اند که یکی از جاهای اصلی جهان تبیین، همین جا است؛ یعنی تبیین اصول و زیرساختهای ارزشی دین، از این مهم تر و با ارزش تر، عمل خود ما بر اساس همین چهارچوب هاست.
وی ادامه داد: همه ما تاکنون این موارد را در سخنرانیها بیان کرده ایم. اگر یک استاد، توحید را که اصلیترین بنیان اسلام و ادیان الهی است، تدریس کند، ولی رفتارش مشرکانه باشد آن کسانی که فارغ التحصیل می شوند همه مشرک می شوند. حضرت امام(قدس سره) در تفسیر سوره توحید فرمودند که بعضی وقتها علم توحید، خودش حجاب می شود، همچون استادی که توحید تدریس کرده و دانشجوها همه نمره ۲۰ گرفتند اما در عین حال، همه مشرک بیرون آمده اند. و البته عکس این هم وجود دارد، مثلاً استادی در یک دانشگاه خارجی درس شرک داده، اما رفتارش در عمل آنقدر متواضعانه و موحدانه بوده که دانشجوها به رفتار این استاد عمل میکنند و قالباً موحد، متواضع و متخلق می شوند. وقتی از آنها می پرسیم که الگو شما چه کسی است میگویند فلان شخص، که برای ما جای تعجب دارد. این موارد در دانشگاههای خودمان هم زیاد است، وقتی از الگوی برخی دانشجویان سوال میگیریم، کسانی را نام می برند که واقعاً تعجب می کنیم که چرا با وجود این همه الگوهای مختلف، این افراد الگوی دانشجوها شده اند، بعد متوجه می شویم این استاد، در کلاس درس، عملی را در معرض نگاه دانشجویان گذاشته و آنها از عمل این استاد، الگو گرفته اند.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، با بیان اینکه بالاتر از جهاد تبیینِ نظری، تبیین عملیِ اصول دین است، گفت: یکی از جاهایی که شبهه ساخته شده و باعث زدگی شده است، همین عرصه عمل بوده است که ظرافت بسیار دارد. از فرمایشات مقام معظم رهبری(حفظه الله) است که یک چیزی برای مردم عادی قطعاً مباح است، برای من هم اگر مسئول نباشم مباح است، ولی وقتی که مسئول باشم حرام است، و چون عمل من بر روی مردم تاثیر بیشتری میگذارد، گناهش بیشتر است. این موضوع که رهبر معظم انقلاب، چندین جا فرموده اند، یک واقعیت مهم است، باید تلاش کنیم بر روی این مقولات متمرکز باشیم و درگیر امور حاشیه ای نشویم، وظیفه اصلی ما همان ایفای نقش پیامبری است؛ «لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ...»، «مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود.» (سوره احزاب، آیه ۲۱).
وی در پایان خاطرنشان کرد: اسوه بودن هم در عمل به دین و هم در تبیین آن میباشد، اگر زیاد به حاشیه بپردازیم دیگر به اصل نمیرسیم و این باعت بوجود آمدن شبهه، تعارض، بدبینی، درگیری و خدای ناکرده آبروریزی میشود.
گزارش تصویری:
shahecheragh.ir/galleryview.aspx?id=154149
خبر:
shahecheragh.ir/info.aspx?type=n&id=222134
@SHAHECHERAGH