🌴🌴🌴 چهارشنبه ۱۴۰۰/۲/۸ ، پانزدهم رمضان 🌴🌴🌴
🌷ولادت باسعادت امام حسن مجتبی (ع) بر مسلمین مبارک باد🌷
🔹🔹مقدمه : بمناسبت میلاد مبارک امام حسن مجتبی (ع) ، مختصری در مورد ولادت و زندگی ایشان تقدیم میشود:
🔴 امام حسن (ع) در شب نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجری قمری در مدینه منوره متولد شدند که حضرت زهرای اطهر (س) در آن زمان، دوازدهمین بهار زندگى بابرکت خویش را پشت سر نهاده بود.
🔸در آستانه طلوع فرزند دلبند فاطمه زهرا (س)، سفری براى پیامبر اسلام (ص) پیش آمد. آن حضرت (ص) براى خداحافظی به خانه علی (ع) و فاطمه (س) رفته و سفارشهاى لازم را در مورد مولود فرمودند.
🔺اسماء بنت عمیس به همراه بانوان دیگرى، در لحظه ولادت باسعادت حضرت امام حسن مجتبى (ع) در آنجا حضور داشتند. آنان، مولود مبارک را در پارچه زیبا و تمیزی قرار دادند.
🔹رسول مکرم اسلام (ص) پس از بازگشت از سفر، به دیدار فاطمه زهرا (س) شتافتند و فرمودند:
🔸فرزندم را بیاورید. پس نوزاد را به آن حضرت (ص) تقدیم داشتند. او را در آغوش گرفته و رو به امیرمؤمنان علی (ع) پرسیدند: چه نامی برایش برگزیده اید؟
🔹امام علی (ع) گفتند: ما هرگز در گزینش نام فرزندمان بر شما پیشى نمیگیریم. فاطمه (س) هم پیش از آن به امام علی (ع) پیشنهاد کرده بود که نامى برای این نورسیده در نظر بگیرد، اما حضرت علی (ع) ضمن احترام به دخت پیامبر (ص)، گفته بودند که در مورد نامگذارى این نوزاد عزیز، بر رسول خدا (ص) و بر پیشواى بزرگ توحید، پیشى و سبقت نخواهد گرفت.
🔸پیامبر گرامى (ص) فرمودند: من هم بر پروردگار بزرگ خویش پیشى نمیگیرم !
🔹در این لحظات، خداوند به جبرئیل فرمود: «براى بنده محبوب و پیامبر برگزیده ام، فرزندی متولد شده، از این روی به نزد وى برو و سلامش برسان و تبریک و تهنیت گوى و به وى بگو؛ به راستى که على نزد تو به منزله هارون است برای موسى، پس نام فرزند هارون را برای او برگزین.»
🔸جبرئیل فرود آمد و مراتب تبریک و تهنیت پروردگار را به پیامبر (ص) رسانید و گفت: «اى پیامبر خدا! پروردگارت دستور داده است که این مولود مبارک را به نام فرزند هارون نامگذارى کنید».
🔹رسول خدا (ص) پرسیدند: «نام پسر هارون چه بود؟»، فرشته وحى گفت: «او شَبَر نام داشت».
🔸پیامبر (ص) فرمودند: «من به زبان عربى سخن میگویم»، جبرئیل گفت: «نامش را حسن بگذار».
لذا پیامبر اکرم (ص) در گوش راست آن پاره ماه و نوزاد گرانقدر، اذان و در گوش چپش، اقامه خواند و نام مبارک را «حسن» نهاد.
🔹پیامبر اکرم (ص)، کنیه امام حسن (ع) را هم از شدت علاقه به ایشان، «ابو محمد» نهاد و این تنها کنیه اوست. القاب امام حسن (ع) هم سبط، سید، زکی و مجتبی است که «مجتبی» معروفتر میباشد. ضمناً امام حسن مجتبی (ع) به «کریم اهل بیت (ع)» نیز شهرت دارد.
🔸پیامبر اکرم (ص) به امام حسن (ع) و برادرش امام حسین (ع) علاقه خاصی داشت و بارها میفرمود: «حسن و حسین فرزندان منند.»
🔹تا پیغمبر اسلام (ص) در قید حیات بودند، امام حسن (ع) و برادرش حسین (ع) در کنار آن حضرت (ص) جای داشتند، گاهی آنان را بر دوش خود سوار میفرمودند، میبوسیدند و میبوییدند.
🔸امام حسن (ع) حدود بیش از ۷ سال در آغوش پر مهر حضرت محمد(ص) به سر برد و پس از رحلت پیامبر (ص) که با شهادت مادر گرامیش حضرت فاطمه (س)، فاصله زیادی نداشت، تحت تربیت پدر بزرگوار خود امام علی (ع) قرار گرفت.
🔹آن حضرت (ع) در سن ۲۷ سالگی و پس از حادثه ضربت خوردن پدر خود امام علی (ع) در مسجد کوفه و شهادت ایشان در ۲۱ رمضان سال ۴۰ هجری قمری، به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت (ع) به مقام امامت رسید.
🔸مدت امامت آن حضرت، ۱۰ سال به طول انجامید و نزدیک به ۶ ماه هم به اداره امور مسلمین پرداختند. در این مدت معاویه که دشمن سرسخت امام علی (ع) و خاندان آن امام همام (ع) بود و سالها به طمع خلافت (در آغاز به بهانه خونخواهی عثمان و در آخر آشکارا به طلب خلافت) جنگیده بود، به عراق مقر خلافت امام حسن (ع) لشکر کشید و جنگ را آغاز کرد.
🔹پس از شهادت امام علی (ع) و سخنرانی امام حسن (ع) در مسجد کوفه، همه مردم کوفه، مدائن، عراق، حجاز و یمن، با شوق و رغبت با ایشان بیعت کردند، جز معاویه که خواست از راهی دیگر برود و با آن حضرت (ع) همان رفتاری را پیش گیرد که با پدرش امام علی (ع) در پیش گرفته بود.
🔸در مورد قضیه صلح آن بزرگوار با معاویه و بقیه مراحل زندگی ایشان، در مناسبتی دیگر، مقاله ای تقدیم خواهد شد.
🔹امید است با آشنایی بیشتر در مورد زندگانی ائمه اطهار علیهم السلام ، همچنین شناخت وظائفمان در قبال آن بزرگواران ، بتوانیم در زمره شیعیان واقعی آنان بوده ، در دنیا زیارتشان و در آخرت شفاعتشان، نصیبمان گردد. بعون الله تبارک وتعالی .🔹🔸🔹🔸🔹