🔴 توافق در مذاکرات به تصمیم آمریکاییها برمیگردد/ روسیه و چین در شورای امنیت حق وتو دارند/ ساختار تحریمها بههمریخته و دچار چالش شده است.
👤
#فؤاد_ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی:
🔹 معمولاً رسم است که قبل از شروع مذاکرات، طرفین از ادبیاتی نرم در برابر هم استفاده میکنند و از انجام اقدامات سخت خودداری میکنند، زیرا آنها میخواهند مشکلات را حل کنند و با حُسن نیت مذاکره کنند.
🔸 تروئیکای اروپایی و آمریکا بیانیههای بهشدت تند ضد ایرانی دادهاند. حتی گروسی از ادبیات ضد ایرانی استفاده میکند. ادبیات مدیرکل آژانس زمانی که در ایران است؛ با ادبیاتش در وین کاملاً متفاوت است./ این فضاسازی سنگین از طرف غربیها نشان میدهد که حسن نیتی در آنها وجود نداشته و با توجه به این وضعیت نمیتوان امیدوار به نتیجه دادن این مذاکرات در کوتاهمدت بود.
✅ آنها از بازگشت به برجام صحبت میکنند ولی از طرف دیگر خواهان توافق قویتر و طولانیتر هستند.
🔹 هدف آنها تغییر کلی برجام است و قصد گرفتن امتیازهای فراتر از بحث هستهای ایران رادارند.
🔸 اگر آنها نگاهشان را تغییر دهند، در مذاکرات هشتم آذر، توافق به وجود میآید. بهطورکلی توافق در مذاکرات به تصمیم آمریکاییها برمیگردد.
✅ یکی از مشکلات دور قبلی مذاکرات، اصرار آمریکاییها برای نگهداشتن بخش عمدهٔ تحریمهای ترامپ بود. طرف مقابل بااینکه سیاست خارجی ترامپ را نقد میکند، ولی در عمل همان سیاستها را ادامه میدهد.
🔹 روسیه و چین در شورای امنیت حق وتو دارند. آنها ظرفیتی دارند که اگر آمریکا علیه ایران قطعنامهای تصویب کند، آن را وتو کنند. دولت سیزدهم به چندجانبه گرایی اعتقاد داشته و از تمامی ظرفیتهای ممکن استفاده میکند.
🔸 توافق ۲۵ ساله با چین در مرحله عملیاتی شدن قرارگرفته است؛ نتایج اجلاس شانگهای و اکو بسیار حائز اهمیت است و نشان میدهد همهچیز به وین ختم نمیشود، طرف غربی نیز شرایط جدید بینالمللی را درک کرده است.
💢 فشار به ایران دیگر جواب نمیدهد و ساختار تحریمها بههمریخته و دچار چالش شده است. شرایط ایران در حوزه فروش نفت در حال بهتر شدن است. ترس آمریکاییها دقیقاً از همین ناحیه است و آن کم شدن تأثیر تحریمها است. آنها در پی صفر شدن درآمد ایران از فروش نفت هستند اما انتظار آنها برآورده نشد و یکی از انگیزههای بازگشت آنها به مذاکرات و اصرار بر آن همین موضوع است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3