✍️ چه کنیم که کمتر غلط املایی داشته باشیم؟؟
✅ تقویت حافظه تصویری یا دیداری
برخی افراد حافظه تصویری ضعیفی دارند. مطالعه میکنند اما آنچه بر صفحات کتاب نقش بسته در خاطرشان نمیماند؛ این یکی دیگر از عواملی است که موجب نوشتار پرغلط میشود. حافظه تصویری پایدارترین نوع حافظه است و افرادی که از این نوع حافظه بهره بیشتری دارند در به یاد آوردن خواندهها و دیدهها و همچنین در امتحانات و آزمونهای مختلف موفقتر عمل میکنند. برای تقویت حافظه تصویری تمرینها و بازیهایی وجود دارد، همچنین مصرف برخی مواد خوراکی نیز در این مورد میتواند مؤثر باشد.
توجه به کلماتی که در آن حروفی با صدای مشترک و نوشتار متفاوت وجود دارد و پیدا کردن ریشه کلمات مورد نظر
ما از الفبای زبان عربی برای نوشتار زبان فارسی یا دری استفاده میکنیم. تفاوت نحوه ادای حروف (واجگاه متفاوت) و همچنین تفاوت لهجه زبان عربی و زبان فارسی، موجب شده ما با حروفی با صداهای مشترک اما نوشتار گوناگون مواجه باشیم؛ از این جمله میتوان به حروفی مانند «س، ص، ث»، «ط و ت»، «ز، ض، ظ و ذ»، «ق و غ»، «ا، ع، ء» و همچنین «ح و ه» اشاره کرد. تنها همین مورد برای دشواری نوشتار درست در زبان فارسی کفایت میکند (این یکی از مواردی است که قوت حافظه دیداری در نوشتار صحیح به کارمان میآید).
برای حل این مشکل میتوان ریشه کلمات را پیدا کرد. برای پیدا کردن ریشه کلمه باید واژههای همخانواده با آن را به یاد بیاوریم و آنها را با هم مقایسه کنیم؛ سه حرفی که در همه کلمات تکرار شده ریشه آن کلمات است.مثال کلمه محزون از حزن گرفته شده است.
👈 ادامه دارد...
#پارسی_را_پاس_بداریم
#غلط_املایی
@shahre_man