🟪
تجدید نظرطلبی قدرتهای مرکزی و نبرد بر سر اوراسیا بخش اول
جانز هاپکینز
فارن پالسی
🟣 جنگ در اوکراین شاید پیامدهای مثبتی هم داشته است: روسیهای که با تهاجم خود تضعیف شده است، ایالات متحده که مرکزیت قدرت و رهبری خود را دوباره کشف کرده است، جامعه دموکراتیکی که -برای سالهای خطیر پیش رو- متحد شده و انرژی گرفته است. همچنین یک نتیجه بسیار شوم وجود خواهد داشت:
🟣 ظهور ائتلافی از خودکامگیهای اوراسیا که به واسطه نزدیکی جغرافیایی به یکدیگر و خصومت ژئوپلیتیکی با غرب، با هم مرتبط شدهاند. نابخردی رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، همانطور که دموکراسیهای پیشرفته را گرد هم جمع کرده، ساخت «قلعه اوراسیا» را نیز تسریع کرده است، که توسط دشمنان جهان آزاد اداره می شود.
🟣 حکومتهای تجدید نظر طلب- چین، روسیه، ایران، و تا حدی کره شمالی- صرفاً برای قدرت در منطقه خود تلاش نمیکنند. آنها در حال ایجاد شراکتهای استراتژیک درهم تنیده در سراسر بزرگترین خشکی جهان هستند و شبکههای تجاری و حمل و نقل را فراتر از دسترس دلار آمریکا و نیروی دریایی ایالات متحده تقویت میکنند. این هنوز یک اتحاد تمام عیار از خودکامگیها نیست. با این حال، این بلوک از دشمنان، منسجمتر و خطرناکتر از هر چیزی است که ایالات متحده در دههها با آن مواجه شده است.
🟣 تمام درگیریهای بزرگ دوران مدرن، رقابتهایی بر سر اوراسیا بوده است، جایی که ائتلافهای متخاصم برای تسلط بر این ابرقاره و اقیانوسهای اطراف آن با هم درگیر شدهاند. قرن آمریکایی، در واقع قرن اوراسیا بوده است: وظیفه حیاتی واشنگتن به عنوان یک ابرقدرت در این دوره، حفظ تعادل جهان از طریق تقسیم اوراسیا بوده است.
🟣 اکنون ایالات متحده دوباره رهبری ائتلافی از متحدان دموکراتیک در حاشیه اوراسیا را در برابر گروهی از رقبای مرکزی بر عهده دارد - در حالی که دولتهای نوسانی کلیدی در این میان برای کسب امتیاز مانور میدهند. کشورهایی مانند ترکیه، عربستان سعودی و هند به دلیل جغرافیا و نفوذی که دارند، نقش مهمی در این دوران از رقابت بازی میکنند.
🟣 در بسیاری از موارد، این قدرتها مصمم هستند که در هر دو طرف زمین بازی کنند. مهار چالش اوراسیا مستلزم تقویت پیوندها در داخل و میان شبکههای اتحادی ایالات متحده است. با این حال، آنچه که لحظه کنونی را به شدت دلهرهآور میکند این است که دولتهای نوسانی فرصتطلب نیز نقش مهمی در شکل دادن به نبردِ بین قلعه اوراسیا و جهان آزاد خواهند داشت.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/06/04/russia-china-us-geopolitics-eurasia-strategy/?tpcc=recirc_trending062921
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat