⚠️ مبحث نفوذ
📌 قسمت سیزدهم
📚 باهم مطالعه کنیم
📖 جان کین نخستینبار پس از آشوبهای ۱۸ تیر ۱۳۷۸ تحت پوشش «پروژه مبادلات آکادمیک» با دانشگاه مفید وارد تهران شد. این پروژه یک سرمایهگذاری مشترک میان دانشگاه وست مینستر با بنیاد اعانه ملی برای دموکراسی (NED) بود. روسای این نهادها میکوشیدند تا به منظور پیشبرد اصلاحات و پروژه جامعه مدنی از رهگذر مبادلات آکادمیک و تأسیس شبکههای منطقهای «توان تکنیکی سازمانهای غیردولتی را افزایش دهند؛ همچنین به اصلاحطلبان آموزش دهند که چگونه برای اثرگذاری بر دولت برنامهریزی کنند و چگونه به توسعه استراتژی ویژه رسانهها و کسب حمایتهای مردمی بپردازند.»
📖 جان کین روز ۲۷ مهر ۱۳۷۸ پس از دیدار با سعید حجاریان و عبدالکریم سروش، برای ملاقات با آیتالله عبدالکریم موسوی اردبیلی (رئیس دانشکده مفید) به قم رفت. او در این سفر رایزنیهای بسیاری را با مقامات حزب مشارکت ایران، اعضای حلقه کیان و برخی روحانیون اصلاحطلب انجام داد که جزئیات آن مذاکرات، هنوز «محرمانه» مانده است. پس از این سفر، نفوذ کین بر رسانههای اصلاحطلب افزایش یافت، چنانکه روزنامه ایران (ارگان دولت اصلاحات) در تبیین «جامعه مدنی» به نقل از او مینوشت:
«جامعه مدنی» مجموعهای از نهادهای غیردولتی را در بر میگیرد که از حمایت دولت برخوردارند. این نهادها خشونتطلب نیستند، خودجوشند و با یکدیگر و با دولت در «تنش» مداوماند!
📖 بار دیگر، کین در پاییز ۱۳۸۳ به ایران آمد. وقتی او پا به تهران گذاشت که سروش و حسین بشیریه از دیدار با جرج شولتز (وزیر خارجه سابق آمریکا) و فرانسیس فوکویاما (استراتژیست پنتاگون) به ایران بازگشته بودند. از رهگذر این دیدارها، مقامات ایالات متحده قصد پیشبرد پروژه «لهستانیزه کردن ایران» را داشتند؛ پروژهای که از مدل جنبش همبستگی لهستان اقتباس گشت و البته تئوریسین انگلیسی آن هم در تهران به سر میبرد. مأموریت کین ایجاد یک «هسته مادر» برای «کودتای مخملی» در ایران بود و یک کارگاه آموزشی را نیز برگزار کرد.
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat