❇️قانون تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی:
♻️ماده۴۵ـ از زمان ثبت نام داوطلبان تا هنگام شروع تبلیغات رسمی، انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی تحت عنوان نامزد نمایندگی مجلس ممنوع می باشد.
♻️ماده۴۶ـ چنانچه نامزدهای انتخاباتی بخواهند درآثار تبلیغاتی خود از اعلام نظر، نام، تصویر یا نماد شخصیتها، مقامات، اشخاص حقیقی و حقوقی (به استثنای مقامات مشمول ماده (۷۵) قانون)، احزاب و گروهها در تأیید خود استفاده کنند، لازم است اعلام رضایت کتبی و امضاشده ایشان تسلیم هیئت استانی بررسی تبلیغات شده باشد.
تبصره۱ـ اعلام نظر شخصیتها به شرطی مجاز است که بدون ذکر عنوان و مسئولیت آنها باشد.
تبصره۲ـ استفاده از نظر یا تصویر مدیران و مقامات موضوع ماده (۷۵) قانون که قبلاً جنبه عمومی پیدا کرده است بلامانع می باشد. تشخیص این امر بر عهده هیئت استانی بررسی تبلیغات می باشد.
♻️ماده۴۷ـ پس از اعلام رسمی حمایت گروهها و مجامع و اقشار مختلف به نامزد مورد نظر، وی می تواند حمایت آنان را در آثار تبلیغاتی مجاز خود درج و منتشر نماید.
♻️ماده۴۸ـ نصب هرگونه تابلو که نشاندهنده مکان ستاد تبلیغات انتخاباتی نامزدها باشد، بلامانع است.
تبصره ـ نامزدها می توانند همزمان ستاد تبلیغات بانوان به صورت متناظر تشکیل دهند. مکان این ستاد می تواند در داخل یا خارج از ساختمان ستاد اصلی و فرعی باشد.
ماده۴۹ـ کلیه آثار تبلیغاتی نامزدها و طرفداران آنها اعم از کاغذی، پارچهای، مقوایی، فلزی یا هر جنس دیگر حداکثر در اندازه (۷۰ *۱۰۰) سانتیمتر مجاز می باشد.
♻️ماده۵۰ ـ نصب هرگونه آثار تبلیغاتی با ابعاد بزرگتر از (۷۰) در (۱۰۰) سانتی متر توسط اقشار، گروهها، احزاب و جمعیت ها به شرطی مجاز است که فقط در جهت تبلیغات عمومی و ترویجی مشارکت در انتخابات و تشویق و ترغیب شرکت مردم در انتخابات باشد و ذکری از اسامی نامزد یا نامزدهای خاصی نداشته باشد. (اصلاحیه ۱۴۰۲/۹/۱۱)
♻️ماده۵۱ ـ نامزدهای انتخاباتی می توانند با استفاده از آثار تبلیغاتی مجاز به صورت مشترک نیز تبلیغات انتخاباتی داشته باشند.
♻️ماده۵۲ ـ نامزدها میتوانند در محل ستاد تبلیغاتی خود در صورت تأیید هیئت استانی بررسی تبلیغات و دیگر محلهای تأییدشده توسط این هیئت سخنرانی عمومی و تجمع قانونی داشته باشند.
تبصره ـ نصب و استفاده از بلندگو صرفاً در محل ستاد تبلیغاتی نامزدها و محل سخنرانی ایشان مجاز است. استفاده از بلندگو در خارج از محیط سخنرانی و ستاد تبلیغاتی ممنوع می باشد .
♻️ماده۵۳ ـ هر نامزد انتخاباتی می تواند یک ستاد تبلیغاتی به صورت تارنمای مجازی داشته باشد. نامزدها باید ضمن رعایت مفاد دستورالعمل فعالیت های تبلیغی انتخابات در فضای مجازی، نشانی و مشخصات درگاه و مسئول آن را به هیئت استانی بررسی تبلیغات و فرماندار مرکز حوزه انتخابیه اعلام نموده و پیوند (لینک) آن را در سامانه معرفیشده توسط ستاد انتخابات کشور ثبت نمایند.
تبصره۱ـ آدرس سایر پیام رسان های مجاز و برنامک های قانونی باید در درگاه معرفی شده توسط نامزد ثبت گردد.
تبصره۲ـ مسئولیت بررسی و تأیید تارنما، پیامرسانها و برنامک های معرفیشده از سوی نامزدها، با هیئت استانی بررسی تبلیغات است و این هیئت موظف است ایرادات را در اسرع وقت به اطلاع نامزد برساند.
♻️ماده۵۴ ـ در اجرای ماده (۷۸) قانون، الزامات تبلیغات باید توسط نامزد به مسئولان ستاد تبلیغات اعلام شود. در صورت ارتکاب جرائم انتخاباتی در ستادها علاوه بر مجازات مرتکب، نامزد نیز برای جرائم انتخاباتی ارتکابی در ستاد اصلی و مجازی و همچنین مسئول ستاد برای جرائم خاص انتخاباتی ارتکابی در ستادهای فرعی و درگاههای دیگر، به مجازات درجه هفت موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی محکوم میشوند.