⭕️ ۵ اصل کاربردی برای مطالبهگری
#عدالت
جوانان مؤمن چگونه میتوانند گفتمان عدالت را در جامعه به پیش برند؟
✅ سربازان عدالت
در طول این سالها اگرچه برای استقرار عدالت در جامعه، از سوی مسئولین، کمکاری صورت گرفت اما نیروهای مؤمن و انقلابی، رهبر انقلاب را تنها نگذاشته و با تبدیل آن به گفتمانی عمومی در جامعه، به یاری او شتافتند. اما با همهی اهمیتی که مقولهی عدالت دارد، ملزوماتی نیز همراه آن است که «سربازان عدالت اجتماعی» می بایست آنها را مد نظر قرار دهند:
۱. استمرار عمل: «بعضی از دوستان دانشجو نسبت به برخی از مسائل مربوط به عدالت و رفع تبعیض و مبارزهی با فساد، در ذهنشان سؤالاتی مطرح میشود که خوب حالا چی که دائم گفتیم. بله، گفتید و شد؛ منتها این انتظار که همهی آنچه را که ما خواستیم، در کوتاهمدت تحقق پیدا کند، عملی نیست؛ در هیچ شرائطی در کوتاهمدت، آرمانهای بزرگ تحقق پیدا نمیکند. آرمانهای بزرگ احتیاج به استمرار عمل دارد.»(۱۳۸۶/۰۷/۱۷)
۲. توجه به معنویت و عقلانیت همراه عدالت: «اگر معنویت با عدالت همراه نباشد، عدالت میشود یک شعار توخالی... اگر عقلانیت در عدالت نباشد، گاهی اوقات عدالت به ضد خودش تبدیل میشود؛ اگر درست در باب عدالت محاسبه نباشد. خیلی از کارها را گاهی بعضی از این گروههای تند و افراطی توی این کشور به عنوان عدالت کردهاند، که ضد عدالت شده.»(۱۳۸۸/۰۶/۱۶)
۳. پرهیز از حرکتهای غیرمنصفانه به نام عدالتخواهی: «آنچه در کنار همهی الزامات این حرکت، ضروری و حیاتی است آن است که اوّلاً مراقبت شود کسانی با انگیزههای دیگر، این شعار حق را ابزار نکنند و ثانیاً به نام عدالتطلبی، حرکتی غیرمنصفانه از سر جهل یا غفلت انجام نگیرد.»(۱۳۸۷/۰۵/۲۲)
۴. تحلیل، موضع و مطالبهی تخصصی در خصوص مسائل اصلی کشور: «در مسائلی که با سرنوشت کشور ارتباط پیدا میکند، حتماً تحلیل و موضع داشته باشید.»(۱۳۸۹/۰۵/۳۱) «نقد مستمر، نظارت مستمر و متعادل بر اوضاع کشور، بر مدیریتها، جزو کارهای بسیار لازم است؛ البته باید با عقلانیت و با مدارا همراه باشد، بدون افراط، بدون پرخاشگری.»(۱۳۹۱/۰۵/۱۶)
۵. نباید خسته شوید: «باید این راه را طی کنید. این راه هم راهی است که در هر کیلومترش تابلوی «توقّف ممنوع» نصب شده است؛ لذا در این راه نباید توقّف کرد. سربازانِ عدالت اجتماعی باید خستگیناپذیر باشند. کسانی که در این راههای طولانی و آرمانهای بزرگ حرکت میکنند، باید خستگی حس نکنند.»(۱۳۷۹/۱۲/۲۲)
اینها ۵ اصل کاربردی است که سربازان عدالت، یعنی نیروهای مؤمن و انقلابی، برای استیلای گفتمان عدالت در جامعه، باید مد نظر قرار دهند. اصولی که با توجه به آنها، گفتمان عدالت از مسیر درست خود منحرف نخواهد شد.
✅
@shenakhte_rahbari
⭕️
sapp.ir/shenakhte_rahbari