"پاسخ جناب آقای کوثری به بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف"
🔰 توییت حساب بسیج شریف
https://x.com/basij_sharif/status/1760718452061278585?s=20
شماره ۳ | محمداسماعیل کوثری
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم
میزان غیبت: ۵ درصد
میزان عدم مشارکت: ۲ درصد
۱. اعلام مواضع نسبتا صریح و در مسائل مربوط به امنیتی ملی
۲. فقدان بروزات رسانهای با وجود داشتن دیدارهای مردمی و دانشجویی
۳. عدم ارائه برنامه جدی برای مجلس
سوالات و نکات مطرح شده در نامه بسیج:
«... مواضع سیاسی و نظامی شما بعد از واقعه طوفان الاقصی مواضع خوبی بوده است، البته از شما توقع میرود برای نظام سیاسی و امور خارجی یک برنامه راهبردی جدید و منسجم برای نظام جمهوری اسلامی ایران داشته باشید، چیزی که با توجه به اتفاقات بعد از واقعه جهانی طوفان الاقصی تنظیم شده باشد و در هیچ کدام از فعالیتهای نظامی و دیپلماسی خارجی شما دیده نمیشود ...
- طرحها و پیشنهادهای خود، که در مجلس ارائه دادید را، شرح دهید.
- راهحل راهبردی شما در رابطه با جنگ همه جانبه ما با رژیم اشغالگر و شهادت هموطنانمان در داخل و خارج کشور در ترورهای کور دشمن چیست؟
- در معادله منطقهای پس از هفتم اکتبر، مطلوب شما از نقطه تعادل بعدی بین اسرائیل و فلسطین و کشورهای منطقه اعم از کشورهای عربی همپیمان با اسرائیل، دیگر کشورهای عربی منطقه و ترکیه چیست؟ ...»
جناب آقای محمداسماعیل کوثری در پاسخ به نامه بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، مصاحبه حضوریای داشتند و در ادامه خلاصهای از پاسخهای آقای کوثری مرقوم شده است.
در رابطه با فقدان دیدارهای دانشجویی و مردمی، آقای کوثری اعلام کردند که اتفاقا تعداد بالایی دیدار مردمی در مساجد و محلات مختلف داشتهاند و در تعدادی از دانشگاهها دیدارهایی با دانشجویان داشتهاند؛ اما این موارد را رسانهای نکردهاند. هنگامی که از ایشان در رابطه با مزیتهای رسانهای کردن این سخنرانیها و جهاد تبیین سوال شد، ایشان سلیقه اخلاقی خود را عدم تمایل به رسانهای کردن خواندند.
از آقای کوثری با توجه سابقه و تحصیلاتشان توقع فعالیت در کمیسیون امنیت ملی وجود دارد، اما ایشان اشاره کردند با توجه به اینکه میاندوره وارد مجلس شدهاند و به دلیل تکمیل ظرفیت کمیسیون امنیت ملی و وجود ظرفیت خالی در کمیسیون فرهنگی، ایشان را به کمیسیون فرهنگی انتقال دادند که البته با مخالفت آقای کوثری مواجه شدند و نامهنگاریهایی برای تغییر کمیسیون انجام دادند، اما کار به جایی نبرد و با مخالفت قانونی مواجه شدند، البته ایشان اشاره کردند با وجود اینکه در کمیسیون امنیت ملی حضور ندارند، اکثر فعالیتهای ایشان در مسائل امنیت ملی گنجانده میشود.
در پاسخ به سوال تقابل و تعامل دولت و مجلس، اعلام کردند که این تقابل باید در چارچوب قانون، بدون توجه به جناحهای سیاسی و سیاسیبازی باشد. نظارت مجلس بر دولت باید اخلاقمدارانه باشد و خارج از جو و هیاهو به بررسی عملکرد مسئولین و دولت بپردازد، چیزی که در استیضاح وزیر صمت هرگز دیده نشد.
سپس آقای کوثری در پاسخ به "راهحل راهبردی در رابطه با جنگ همه جانبه ما با رژیم اشغالگر" و "معادله منطقه و نقطه تعادل بعدی پس از طوفان الاقصی" ابتدائا تحلیلی ارائه دادند. اشاره کردند رژیم اشغالگر نمیتواند با جنگ منظم حریف چریک شود، همانطور که در اهداف 4گانه صهیونیستها در این جنگ (۱- آزادی تمامی اسرا ۲- کوچ دادن مردم فلسطین به مصر ۳- اکتشاف تونلهای حماس ۴- نابود کردن حماس) موفق نبوده است. این حاکی از آن است که برای شکست رژیم اشغالگر قدس در بلند مدت، باید به تحریم همهجانبه و قطع ارتباط کشورهای دنیا به او رو بیاوریم، کاری که در زمینه دیپلماسی خارجی در حال انجام است. به وسیله مذاکرات با دیگر کشورها و اقناع آنها برای تحریم اسرائیل و اعمال حداقل همان حقوق بشر آمریکایی توسط سازمان ملل میتوان به آن رسید. آقای کوثری نقش ایران را نقش حمایتی خواندند و وقتی از ایشان در رابطه با ورود مردم و جمهوریت (مثل دوران دفاع مقدس و یا جهاد سازندگی و مثالهای دیگر) به این مبارزه و نقشآفرینی در این هژمونی جدید سوال شد، پاسخ جدیای ندادند و فرمودند در حال حاضر در این مسئله بستر نقشآفرینی مردم وجود ندارد و همین که دل مردم با جمهوری اسلامی و فلسطین است کافی است. از ایشان در رابطه با تغییر نقش ایران در معادله منطقهای پس از نقطه عطف طوفانالاقصی نیز پرسش شد، اما ایشان از پاسخدهی صریح (به دلیل مسائل امنیتی)، سر باز زدند.
مشاهده عملکرد در سامانه شفافیت
http://b2n.ir/r74182
✉️ مشاهده متن کامل نامه بسیج شریف و پاسخ کامل آقای کوثری در ویرگول
نفر بعدی | رضا تقیپورانوری
سوالات مربوط به ایشان و پاسخهای ایشان منتشر خواهد شد
https://vrgl.ir/xiLbx
#نقطه_سرخط
#توییت_نوشت
🇮🇷
@Basij_SharifU