🔹اسرائیل(طویله ای) کوچک به اندازه نیوجرسی و فاقد عمق استراتژیک است. یک انفجار هستهای در مرکز کشور عواقب گستردهای خواهد داشت و ادامه حیات دولت یهود را تهدید میکند.
🔹دکترین بگین در سال 2007 زمانی که نخست وزیر ایهود اولمرت تصمیم گرفت از نیروی نظامی برای تخریب رآکتور هسته ای که کره شمالی در حال ساختن در سوریه بود استفاده کند، تقویت شد.
🔸در حالی که این مدل ادامه مدل 1981 بود، اولمرت آن را کمی اصلاح کرد و ابتدا به سراغ آمریکایی ها رفت و از رئیس جمهور جورج دبلیو بوش خواست که خودش حمله کند، وقتی که بوش تصمیم گرفت این کار را نکند، اولمرت دست به اقدام زد و بار دیگر به جهان نشان داد که اسرائیل اجازه نخواهد داد یک کشور دشمن که آشکارا آن را تهدید می کند، به سلاح های کشتار جمعی دست یابد
زمانی که اسرائیل در سال 1981 تصمیم به بمباران اوسیراک گرفت، نگرانی چندانی از وقوع یک جنگ تمام عیار وجود نداشت.
🔹بگین می دانست که ایالات متحده ناراحت خواهد شد و این احتمال وجود داشت که صدام حسین مانند یک دهه بعد در طول جنگ اول
#خلیج_فارس، چند موشک دوربرد اسکاد را به سمت اسرائیل پرتاب کند. اما این در مورد او صادق بود. با توجه به اینکه کشورهای عراق و اسرائیل مرز مشترکی ندارند، جنگ یک سناریوی واقعی نبود
آنچه در سال 2007 اتفاق افتاد متفاوت بود.
🔸 دولت در حالی اقدام کرد که میدانست یک جنگ متعارف، با عواقب وخیم برای اسرائیل، ممکن است با سوریه آغاز شود. تنها یک سال پس از جنگ دوم لبنان با حزبالله بود و گابی اشکنازی، رئیس ستاد ارتش(پوشالی) اسرائیل به کابینه گفته بود که حداقل ۵۰ درصد و شاید حتی بیشتر احتمال دارد که بشار اسد و حزبالله با قدرت تلافی کنند.
🔹اما در سال 2022، وضع متفاوت است. حتی اگر «دکترین بگین» وجود داشته باشد، به این معنا نیست که اسرائیل همیشه قادر به اجرای آن خواهد بود، برای مثال، چرا اسرائیل یک جنگ پیشگیرانه علیه حزب الله لبنان راه نینداخته است، باوجود اینکه این
#حزبالله ۱۳۰هزا موشک اماده کرده است که کل کشور را پوشش داده و تهدید می کند.
🔺پاسخ این است که اگرچه آن موشک ها و راکت ها خطرناک هستند، اما تهدیدهای متعارفی هستند. آنها می توانند به اسرائیل آسیب برسانند، اما نمی توان از آنها برای تسخیر سرزمین یا نابودی کشور یهودی استفاده کرد.
🔸سلاح های هسته ای داستان متفاوتی است. به عنوان مثال، انفجار یک سلاح هسته ای بر فراز
#تل_آویو، مواد رادیواکتیو را تقریباً در همه جای کشور پراکنده می کند. هیچ کس در امان نخواهد بود. بسیاری از کسانی که در انفجار اولیه کشته نشدند، بعداً بر اثر ریزش رادیواکتیو خواهند مرد.
🔹وقتی صحبت از ایران می شود ، تهدید دامنه متفاوتی دارد. در عراق و سوریه، اهداف شامل یک تاسیسات اصلی، بالای زمین بدون حفاظت توسط سیستمهای دفاع هوایی پیشرفته بود. انهدام همین تاسیسات برای عقب انداختن و تاخیر در برنامه هسته ای کشور کافی بود.
در ایران آیت الله ها از اوسیراک و سوریه درس گرفته اند و تاسیسات هسته ای خود را در سراسر کشور پراکنده کرده اند. برخی از آنها در اعماق زیرزمین به شدت مستحکم ساخته شدهاند که آنها را در برابر بمبارانهای هوایی معمولی غیرقابل نفوذ میسازد.
🔺آیا اتفاقی که در سالهای 1981 و 2007 افتاد، فقط پردهای برای رویارویی بزرگتر با ایران است، چیزی که هنوز در افق خودنمایی میکند؟
🔺و سؤالاتی در مورد رهبران وجود دارد. نفتالین بنت، نخست وزیر، اگر روزی تصمیم بگیرد که به تاسیسات هسته ای ایران حمله کند چه خواهد کرد؟ آیا راهی برای پیش بینی وجود دارد؟ آیا اسرائیل اطلاعات کافی برای اتخاذ تصمیم درست را در اختیار خواهد داشت یا فاقد جزئیات مورد نیاز برای انجام یک حمله موفق خواهد بود؟
✔️به نقل از؛ اخفیالله
#محواسرائیل
#اسقاطیل
•┈••✾••┈•
✔️به ما بپیوندید👇
💠
#رهبران_شیعه |
#کانون_ولائیون_بصیرت_افزا 👇
🌐
https://eitaa.com/joinchat/1155334144Cf760c8fad1