#شناخت_ائمه_علیهم_السلام
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها 1⃣
#مادر
🔸حضرت
#خديجه عليها السلام دختر خُوَيْلِد، نخستين همسر رسول اکرم صلى الله عليه وآله وسلم از پدر و مادرى قريشى و از اصيل ترين خاندان هاى جزيرة العرب پا به عرصه گيتى نهاد، خديجه افزون بر اين تبار برجسته، از نيكنامى و اخلاق پسنديده و ويژگى هاى ارزشمندى برخوردار بود.
🔹وى به مقام و منزلتى رسيده بود که قبل از ازدواج با رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم به طاهره و مهتر بانوان قريش معروف بود. خديجه، در کنار اين همه فضايل برجسته،يكى از ثروتمندترين افراد قريش به شمار مى آمد و از جايگاهى برتر از آنان برخوردار بود و با دو عاملِ وراثت و تربيت، بر فطرت دين الهى قرار داشت.
🔸پدرش" خُوَيْلِد" مردى بود که با پادشاه 👑يمن آن گاه که" تُبَّع" خواست حجر الاسود را به يمن منتقل سازد، به مبارزه برخاست و از حرکت او جلوگيرى کرد و از قدرت و نيروى فراوان پادشاه، بيمى به خود راه نداد و اين عمل را از دستورات دين و آيين خود مى شمرد.
🔹" أسد بن عبد العُزّى" پدر بزرگ حضرت خديجه از شخصيت هاى بارز "حِلف الفضول" بود که قبايل قريش دعوت او را پذيرا شده و با امضاى قراردادى متعهد شدند از مظلومان و ستمديدگان مكه و يا ديگر کسانى که وارد اين شهر مى شوند، حمايت کرده و حق آنان را از ستم پيشگان بستانند و رسول اکرم صلى الله عليه وآله وسلم در اين زمينه فرموده بود:" در خانه عبد الله بن جدعان شاهد پيمانى بودم که اهميّت تشكيل آن از شتران سرخ مو برايم دوست داشتنى تر است و اگر در عصر اسلام نيز به بستن چنين پيمانى دعوت شوم، آن را پذيرا خواهم شد."
🔸بنا بر اين، حضرت خديجه عليها السلام از خاندان والا تبار و معروف به علم و دانش و ديندارى، به شمار مى آمد و کسان و نزديكانش بر آيين حنيفِ ابراهيم عليه السلام و در سرزمين جزيرة العرب در انتظار ظهور و پيدايش دين حق به سر مى بردند.
(📔پيشوايان هدايت ٣،صديقه کبرى حضرت فاطمه زهراعليها السلام،مجمع جهانى اهل بيت عليهم السلام، ص 61)
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅
@shiashenasee