#کلم_پلو_شیرازی
ایرانی باشی و کلم پلو شیرازی نخورده باشی؟😄😄
مواد لازم برای چهار نفر:
برنج سه پیمانه
دو پیمانه سبزی کلم پلو ( شامل شوید و ریحون و یکم تره) و سبزی اصلیش که ترخون خشک هست.
گوشت چرخ کرده سیصد گرم
پیاز رنده شده دو عدد متوسط
نمک و فلفل و زردچوبه
آرد نخودچی یک تا دو ق غ
کلم قمری سه تا چهار عدد متوسط
آب غوره یا آب لیمو برای چاشنی به مقدار لازم.
اول برگ کلم ها رو بگیرید و برگهای تازه و جوونش رو جدا کنید، پوست کلم رو بگیرید حلقه حلقه کنید و به صورت باریک برش بدید هر چقد باریکتر بهتر چون دیر پزه، کلم ها رو با یکم آب و روغن بریزید تو تابه با حرارت کم تا پخته و سرخ بشن
تو این فاصله مواد گوشت قلقلی رو اماده کنید
گوشت و پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه همرو با هم ورز بدید( اب پیاز هم لازم نیس بگیرید) ارد نخودچی باعث میشه گوشت وا نره
گوشت ها رو قلقلی کنید و کنار بزارید
وقتی کلم ها نیم پز شدن بهش یکم نمک و زرد چوبه وسه ق غ ابلیمو زدم سر تابه رو گذاشتم به مدت ده دقیقه با حرارت کم دیگه کلم ها هم پخته شدن هم سرخ بعد برداشتم و گوشت های قلقلی رو سرخ کردم.
کلم و گوشت رو با هم مخلوط کنید.
و بهشون یکم گرد لیمو عمانی و یکم دیگه زردچوبه و یک مقدار برگ کلم ریز خرد شده و دوباره آب لیمو زدم و بعد از دو دقیقه خاموش کردم. مواد کلم پلو آمادست.
به اب برنج حتما یکم زردچوبه بزنید یه مقدار زنده ابکش کنید.
کف قابلمه روغن بریزید بعد یک لایه برنج یک لایه سبزی کم پلو و یک لایه مواد میانی
به همین ترتیب تا اخر ادامه بدید.
بعد بزارید رو حرارت نسبتا زیاد تا بخار کنه وقتی بخار کرد ترخون خشک بریزید روش درشو بزارید و حرارت رو کم کنید تا دم بکشه
پ.ن: اینو از قدیمیا یاد گرفتم که ترخون رو به همراه سبزی ها نریزیم و وقتی برنج بخار کرد بریزم رو برنج فکر کنم گفتن اگه از اول بریزی عطرش میپره یا گفتن تلخ میشه یادم نیس دقیق ولی میدونم قدیمیا هرچی میگن درسته😊🤗
@shirini71