آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
⁣ ایرانی باشی و کلم پلو شیرازی نخورده باشی؟😄😄⁣ ⁣ مواد لازم برای چهار نفر:⁣ برنج سه پیمانه ⁣ دو پیمانه سبزی کلم پلو ( شامل شوید و ریحون و یکم تره) و سبزی اصلیش که ترخون خشک هست.⁣ گوشت چرخ کرده سیصد گرم ⁣ پیاز رنده شده دو عدد متوسط⁣ نمک و فلفل و زردچوبه ⁣ آرد نخودچی یک تا دو ق غ ⁣ ⁣ کلم قمری سه تا چهار عدد متوسط⁣ آب غوره یا آب لیمو برای چاشنی به مقدار لازم.⁣ ⁣ اول برگ کلم ها رو بگیرید و برگهای تازه و جوونش رو جدا کنید، پوست کلم رو بگیرید حلقه حلقه کنید و به صورت باریک برش بدید هر چقد باریکتر بهتر چون دیر پزه، کلم ها رو با یکم آب و روغن بریزید تو تابه با حرارت کم تا پخته و سرخ بشن⁣ تو این فاصله مواد گوشت قلقلی رو اماده کنید⁣ گوشت و پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه همرو با هم ورز بدید( اب پیاز هم لازم نیس بگیرید) ارد نخودچی باعث میشه گوشت وا نره⁣ گوشت ها رو قلقلی ‌کنید و کنار بزارید⁣ وقتی کلم ها نیم پز شدن بهش یکم نمک و زرد چوبه وسه ق غ ابلیمو زدم سر تابه رو گذاشتم به مدت ده دقیقه با حرارت کم دیگه کلم ها هم پخته شدن هم سرخ بعد برداشتم و گوشت های قلقلی رو سرخ کردم.⁣ کلم و گوشت رو با هم مخلوط کنید.⁣ و بهشون یکم گرد لیمو عمانی و یکم دیگه زردچوبه و یک مقدار برگ کلم ریز خرد شده و دوباره آب لیمو زدم و بعد از دو دقیقه خاموش کردم. مواد کلم پلو آمادست.⁣ به اب برنج حتما یکم زردچوبه بزنید یه مقدار زنده ابکش کنید.⁣ کف قابلمه روغن بریزید بعد یک لایه برنج یک لایه سبزی کم پلو و یک لایه مواد میانی ⁣ به همین ترتیب تا اخر ادامه بدید.⁣ بعد بزارید رو حرارت نسبتا زیاد تا بخار کنه وقتی بخار کرد ترخون خشک بریزید روش درشو بزارید و حرارت رو کم کنید تا دم بکشه⁣ پ.ن: اینو از قدیمیا یاد گرفتم که ترخون رو به همراه سبزی ها نریزیم و وقتی برنج بخار کرد بریزم رو برنج فکر کنم گفتن اگه از اول بریزی عطرش میپره یا گفتن تلخ میشه یادم نیس دقیق ولی میدونم قدیمیا هرچی میگن درسته😊🤗⁣ ⁣ @shirini71