خربزه سبز (ایوانکی)1 کیلوگرم آهک 1پیمانه آب برای آهک3 لیتر (12 پیمانه) شکر1.5 کیلوگرم آب برای شربت750 میلی لیتر آب لیموترش2 قاشق سوپخوری وانیل1/4 قاشق مرباخوری پوست خربزه را بگیرید و آن را با قالب یا اسکوپ شکل دهید و در ظرفی بریزید.آهک و آب را با هم مخلوط کنید و 5 دقیقه صبر کنید تا آهک ته نشین شود. سپس آب زلال آهک را روی خربزه های قالب زده بریزید و آنها را 24 ساعت داخل آن نگه دارید.پس از آن به مدت 3 ساعت داخل آب معمولی بریزید و 3-2 بار آب آن را عوض کنید تا آهک آن گرفته شود.شکر و آب را مخلوط کنید و پس از 15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر در آب حل شود.آب لیمو ترش را به شربت بیافزایید و بگذارید بجوشد تا شربت قوام آید(دیواره های قابلمه را با برس مرطوب کنید).خربزه ها را داخل شربت قوام آمده بریزید و حرارت را ملایم کنید(از جوش نیفتد) و مربا را 15-12 دقیقه بجوشانید تا شربت دوباره قوام آید.در آخر، وانیل را بریزید و مربا را از روی حرارت بردارید.پس از سرد شدن، مربا را در ظرف درب دار ریخته، در یخچال قرار دهید. 🆔 @shirini71