╭━⊰✨﷽✨⊱━╮
@khanvadtarbiat
╰━•⊰❀ 🌸 ❀ ⊱•━╯
🌺بسته ۷۳
💢 موضوع بسته
: "راهکارهای افزایش اعتماد به نفس نوجوانان و ظرافت های مربوطه"
✍️ دکتر ابراهیم اخوانی
📚 منبع: کانال همراهان نوجوان
📝 تهیه و تنظیم:
اتاق فکر دانشکده
💪 پست
۱. "راهکار جهت افزایش اعتماد به نفس، نوجوانان"(از بسته ۷۳
)
1⃣ "برای نوجوان تکیهگاه متعالی و معنوی ایجاد کنیم"
🔷 تا زمانی که ما برای خود و تنها اهداف شخصی مان قدم برمیداریم، تحول خاصی رخ نمیدهد، ولی ↪️
آنگاه که با نیتی سرشار و عزمی فراتر از مصلحتهای فردی، به میدان موفقیت قدم مینهیم، سرعت بیشتری به دست میآوریم و احتمال رسیدن به نتیجه، در ما چند برابر میشود
🔷 با سوق دادن نوجوان فضیلتخواه، به سوی خداوند و قدرت بیانتهای او، میتوان تکیهگاهی محکم برای تلاشهای نوجوان خلق کرد و او را به پیوندی عمیق میان معنویت و موفقیت نزدیک نمود.
🔷 نوجوانی که در همه حال خداوند را همراه خود میبیند، باوری استوار نسبت به تواناییهای خود پیدا کرده و از طی مسیر خسته نخواهد شد.
2⃣ "تصور تازه برای نوجوانان ایجاد کنیم"
🔅
برداشتهای ما از خودمان یا بدون واسطه است یا همراه وساطت دیگران.
به تعبیر قرآن در سوره قیامت، «ان الانسان علی نفسه بصیره»
[
قطعا انسانها بر خودشان آگاهی دارند]
زمانی که
ما درک درستی از خود و توانمندیهای خویش داشته باشیم و برای آن، ابتدا خداوند را شاکر گردیم و سپس درصدد شکر عملی نعمت، یعنی شکوفاسازی و بکارگیری آن برآییم، و این معنا را به شیوه درست به نوجوانانمان منتقل کنیم و آنان به این معنا باور داشته باشند، شرایط بهتری را برای خود و فرزندانمان رقم میزنیم.
در این میان وجود مزاحمی به نام "برچسبها" که از سوی دیگران روی ما حک میشود، موجب انحراف از واقعیت ها شده و در بسیاری از موارد، شناخت ما و نوجوانان را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
تصور کنید
نوجوانی که از هوش کافی برخوردار است، به دلیل اظهار نظر اطرافیان م
مکن است، هیچ گاه توانایی خود را باور نکند و با نوعی "خودپنداری" طرف شده باشد که به رشد او منتهی نمیشود.
از این رو پیشنهاد میشود⬇️
با ارزیابی صحیح و به روز از خود و چیدن موفقیتها در کنار برچسبها، به نوجوان کمک کنید تا باور تازهای از خود داشته باشد و از چنگال منفی نگری نسبت به خود رها شود.
3⃣
"نوجوانان را در معرض تجربههای نو قرار دهیم"
✳️ به همان اندازه که شکستهای کوچک و بزرگ در زندگی نوجوان، زمینهساز خودباوری ضعیف میشوند، فراهم ساختن زمینه مسئولیت پذیری جهت رسیدن به موفقیتهای کوچک نیز گام مهمی در ارتقای خودباوری است.
✳️ بر این اساس توصیه میشود ذ
نوجوان را در معرض تجربههای مثبت تازهای قرار دهید، تا با توانمندی واقعی خود بهتر آشنا شده و راه را برای شکوفایی استعدادهای اسیر، در تجربههای تلخ گذشته بازگشاید.
4⃣
توجه دادن نوجوانان، به مثبتاندیشی
✅ توجه به
جنبههای مثبت، در کنار رویدادها و معنادهی به شکستها، بخشی از برنامه ارتقای خودباوری نوجوان است.
✅ تا زمانی که
نوجوان به پیروی از دیگران، کلیگوییهای منفی را تکرار میکند، انگیزه کافی برای رسیدن به قلههای موفقیت را نخواهد داشت؛ زیرا او بر این گمان است که
تلاشهای کنونیاش بیفایده بوده و کامیابی از آن کسانی خواهد بود که شرایط خانوادگی بهتر، اعتبار اجتماعی بالاتر، ثروت و قدرت را داشته باشند. ❗
✅ در این میان میتوان با مثال زدن از افرادی که گردنههای دشوار رسیدن به قله را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند، در کنار آموختن نحوه درست اندیشیدن، می تواند فضای فکری و احساسی تازه ای برای نوجوان رقم بزند.
5⃣ "معرفی الگوهای متعادل به نوجوانان"
✳️ از آنجایی که
افراد با میزان خودباوری پایین، به شدت نسبت به انسانهای موفق دچار خطا بوده و آنها را از هر نظر بهترین میدانند، داشتن دوستان و اسوههایی که توانستهاند مسیر موفقیت را گام به گام و مبتنی بر تلاش و برنامه طی کنند، در جان نوجوان حرکتی نو ایجاد میکند.
✳️ مطالعه سرنوشت انسانهای موفق در عصر کنونی مانند ورزشکاران، کارآفرینان، هنرمندان، شخصیتهای علمی و دینی و همه آنهایی که با یافتن و پذیرفتن تواناییهای اهدایی از سوی خداوند، به شکوفایی آن همت گماردند، بخشی از این برنامه است.
6⃣ "تعدیل انتظارات از نوجوانان"
〽️ بخشی از فروپاشی اعتماد به نفس در نوجوان، مرهون انتظارات بالا و بیرون از توان اوست که معمولا از والدین کاملنگر یا مسئولان آموزشی آرمانخواه سر میزند و موجی از ناامیدی را در ساحت روانی نوجوان میآفریند.
〽️ بر این اساس، سفارش میشود تا
همراهان نوجوان از انتظارات زیاد و نگاه همراه با توقع فراتر از توان، دست برداشته و آنچه مقدور نوجوان است را بپذیرد.
🍁🌿🍁🌿🍁🌿🍁