✅اعمال ماده 99 منشور ملل متحد و عصبانیت امریکا
🔹دیروز نشستی در سازمان ملل برگزار شد. این نشست به درخواست دبیرکل سازمان ملل و به درخواست وی برای اجرایی کردن ماده 99 منشور ملل متحد برگزار شد که باعث شوکه شدن امریکاییها، کشورهای اروپایی و به ویژه رژیم صهیونیستی شد. دبیرکل سازمان ملل در نامهای به رئیس شورای امنیت تاکید کرد: مانع از وقوع یک فاجعه انسانی شوید و یک آتشبس انساندوستانه فوری اعلام کنید. وی تاکید کرد: اوضاع در غزه به سرعت رو به وخامت است.
🔹براساس این گزارش این ماده که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار مورد استفاده قرار گرفته، به دبیرکل این سازمان اجازه میدهد در مواردی که احساس میکند «امنیت و صلح جهان» در خطر است اعضای شورای امنیت را به جلسهای فوری دعوت کند و از آنها بخواهد اقدامی اضطراری در این باره انجام دهند. اما استفاده گوترش از این ماده به شدت امریکاییها را به هم ریخته است.
🔹منابع بینالمللی به المیادین گفتند که آمریکا، انگلیس و تا حدی فرانسه نارضایتی شدید خود را از تصمیم آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد برای توسل به ماده ۹۹ اعلام کردهاند. این منبع اشاره کرد که گوترش از زمانی که اشغالگران تجاوزات خود به غزه را از سر گرفتند در اوایل دسامبر امسال تلاش کرد تا ایالات متحده را متقاعد کند تا وضعیت انسانی در نوار غزه را بررسی کند که منجر به تصمیمگیری برای آتشبس فراگیر یا حداقل آتشبس مقطعی بشردوستانه شود، اما واشنگتن در هر دو مورد از پاسخ به او خودداری کرد و بر این اساس گوترش مجبور به اتخاذ این تصمیم شد.
🔹آمریکا تصمیم گوترش را مایه شرمساری بزرگ دانسته و معتقد است توسل به این بند در محافل بینالمللی (در مورد غزه) به این معنا تفسیر میشود که به طور واضح اما غیرمستقیم، سازمان ملل این را به رسمیت شناخته که «اسرائیل» مرتکب جنایات نسل کشی میشود و اینکه کشورهای حامی «اسرائیل» به ویژه ایالات متحده در این نسل کشی سهیم هستند. اهمیت فعال کردن این ماده توسط گوترش در حال افزایش است، زیرا از وزنه بینالمللی بالایی برخوردار است و در این حالت او به نام همه سازمانهای بینالمللی صحبت میکند و در نتیجه گیری منسجم همه این سازمانها استفاده از این بند این تفسیر را دارد که اتهاماتی نظیر اتهام ارتکاب نسل کشی مطرح است.
🔹از جنبه دیگر، ایالات متحده هنگام بحث در مورد وضعیت غزه در برابر وضعیت بسیار شرم آوری قرار خواهد داشت. این کشور در برابر دو گزینه قرار خواهد گرفت: اولی استفاده نکردن از حق وتو است که به این ترتیب جنگ متوقف میشود و این بسیار بعید است. گزینه دوم استفاده از حق وتو است که در این حالت به اسرائیل «حق کامل» به صورت رسمی و اعلام شده در ادامه نسل کشی بدون داشتن هیچ توجیهی برای آن را خواهد داد. این اقدام کمسابقه از سوی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در حالی صورت میگیرد که شورای امنیت هنوز قطعنامهای مبنی بر آتشبس میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین تصویب نکرده است.
🔹صحبتهای امروز وزرای خارجه برخی از کشورهای عربی در شورای امنیت نشان میداد که آنها از وضعیت بسیار بدی درکشورهایشان برخوردار هستند. این در حالی است که امریکا همچنان به شدت مخالف آتشبس است و فکر میکند که دشمن صهیونیستی این توان را دارد که کار غزه را یکسره کند و به همین دلیل از یک فرجه چند هفتهای (تا آخر سال) برای انهدام کامل زیرساختهای غزه خبر میدهد، موضوعی که هنوز هم مشخص نیست که این رژیم توان انجامش را داشته باشد.
#طوفان_الاقصی
📡
#آنتی_نفوذ
📡 پایگاه خبری تحلیلی وَرْاُئوی
🕯 میعادگاه شهدای وَرجُوی
@varjovi
@shohadayevarjovi