پیشتازی تورم خوراکیها
⭕️ بر اساس آمارها در مردادماه سال جاری، تورم نقطه به نقطه به رقم ۲/ ۴۳درصد رسیده است؛ اما نکته قابل توجه این است که در میان گروههای اصلی، «تورم خوراکیها و آشامیدنیها» با ثبت رقم ۲/ ۵۹درصد پیشتاز گروههای اصلی بوده است.
⭕️ در میان ۱۲ گروه شاخص مصرفکننده، تنها تورم گروه هتل و رستوران تورم بالاتری را ثبت کرده، اما اهمیت وزنی گروه خوراکیها ۲۰برابر بیشتر است. تورم متوسط گروه خوراکیها نیز ۵۷درصد گزارش شده که جزو سه گروه پرتورم مرداد محسوب میشود.
⭕️ بررسی ۵۳ قلم خوراکی نشان میدهد ۳۸ قلم از این خوراکیها افزایش قیمتی، بالای تورم نقطه به نقطه مرداد یعنی رقم ۲/ ۴۳درصد را ثبت کردند. در قیاس با تورم خوراکیها، سایر گروهها نظیر مسکن تورم کمتری ثبت کردند. تورم نقطه به نقطه این گروه ۲۴ و تورم متوسط آن ۲۷درصد بوده است.
⭕️ افزایش تورم گروه خوراکیها، یک زنگ هشدار به سیاستگذار است؛ زیرا در روزهای پرتنش کرونا، بیشترین هزینه و آسیبهای رفاهی متوجه خانوارهای کمدرآمد میشود.
🌓 روشنا
🆔
https://eitaa.com/roshana_ir
🆔
https://rubika.ir/roshana_ir