نقش آمریکا و عربستان در تشکیل گروهک تکفیری داعش
گروهکی که توسط آمریکا راهاندازی و حمایت اطلاعاتی شد و عربستان سعودی هم نقش تغذیه کننده مالی از آن را بر عهده گرفت
انتشار تصاویر هالیوودی از صحنه کشتار اسرا و مردم بی دفاع ، کشتار کودکان و فروش اعضای بدن آنان کابوسی از داعش نزد افکار عمومی منطقه ساخته بود کابوسی که بسیار از شهرها و مناطق فقط با شنیدن نام داعش از جمعیت تخلیه میشد.
این گروه تروریستی با همین شیوه و البته با اتکا به توان اطلاعاتی و لجستیکی محور عبری – عربی توانست مناطق وسیعی از عراق و سوریه را تصرف و با قاچاق نفت مناطق تحت اشغال منابع مالی سرشاری کسب کند و با تفکرات تکفیری، جوانان سرخورده و ناراضی مسلمان را که به دلایل مختلف از شرایط اجتماعی و محیطی سرخورده بودند جذب کند جوانانی که تحت تاثیر تفکر ات تکفیری مشتاقانه به استقبال مرگ می رفتند.
اما این گروه تروریستی – تکفیری چگونه شکل گرفت ؟ چرا تشکیل شد؟ حامیان مالی ، لجستیکی و اطلاعاتی ان چه کشورهایی بودند؟ شیوه های تبلیغاتی آنها چگونه بود؟ و خلاصه روند پیدایش آن چگونه بودمختصربیان می کنیم
داعش چگونه شکل گرفت ؟
وقتی «ابو مصعب زرقاوی»، بنیانگذار گروه تروریستی «جماعت توحید و جهاد» در سال 2003 در عراق با «اسامه بن لادن»، رهبر گروه تروریستی «القاعده» بیعت کرد. نطفه شکل گیری شاخه القاعده در عراق به رهبری الزرقاوی شکل گرفت .
زرقاوی در سال 20066 گروه مسلح تندرو ی «مجلس شورای مجاهدین» به فرماندهی «ابوعمر عبدالله رشید البغدادی» را پایه گذاری کرد تشکلی که 10 ماه بعد بعد از کشته شدن زرقاوی منحل شد ، فرمانده این گروه بعد از مدتی گروه موسوم به «امارت اسلامی در عراق» را تشکیل داد.
بعد از مرگ ابوعمر البغدادی در سال 20100 «ابوبکر البغدادی» جانشین وی می شود.
با آغاز بحران سوریه در سال 20111 این گروه راه شام را برای گسترش در پیش گرفت ، این گروه بعد از درگیری با گروه های تروریستی فعال در جبهه سوریه همچون «جبهه النصره» حوزه نفوذ خود را گسترش داد و سرانجام گروه «امارت اسلامی عراق و شام» را که به اختصار «داعش» خوانده میشود، به سرکردگی ابوبکر البغدادی در سوریه اعلام کرد.
روزنامه دیلی تلگراف در تحلیلی درباره شخصیت البغدادی ، به نقل از دکتر «میشل نایتز» کارشناس عراق در در انستیتوی واشینگتن می نویسد«او یک سلفی بود که در رژیم صدام هم، مقامات امنیتی مراقب کارهایش بودند."
ابوبکر البغدادی که بود؟
"البغدادی" در سال 20055 توسط نیروهای آمریکایی دستگیر شد و به «کمپ بوکا» انتقال یافت محلی در 60 کیلومتری غرب بصره در ام القصر در اختیار امریکایی ها بود مرکزی که از ابتدای تاسیس تا سال 2007 به طور مشترک توسط سازمان سیا و آژانس اطلاعات دفاعی امریکا اداره میشد.
برخی ز ندانیان نجات یافته از «بوکا» نقل می کنند حدود 23000 نفر در این محل زندانی بودند ، زندانی که مناسبات داخلی ان توسط یک گروه تکفیری اداره میشد.
سرهنگ «کنت کینگ» یکی از فرماندهان آمریکایی مستقر در «بوکا» در گفتگو با «دیلی بست» می گوید؛ «ابوبکر البغدادی هنگام ازادی از کمپ بوکا در سال 2009 به نگهبانان می گفت : "شما بچه ها را در نیویورک ملاقات خواهم کرد."
«البغدادی» وقتی به «بوکا» می رفت، فقط یک تکفیری قصاب بود ولی بعد از سپری کردن آموزش های فشرده زیر نظر بزرگترین نهادهای اطلاعاتی آمریکا نحوه سازماندهی یک تشکیلات بزرگ را آموخت.
اغلب کارشناسان معتقدند که القاعده تحت رهبری «البغدادی»، توانست قدرت و سایه ترس از دست رفته خود را بازیابد و آن را بخوبی در منطقه و بخصوص در سوریه و عراق بگستراند.
حامیان منطقه ای و بین المللی داعش :
داعش بدون حمایت طرفهای منطقهای و بینالمللی هیچگاه امکان ظهور و رشد و نمو نمییافت، حمایت کشورهایی همچون عربستان، ترکیه، قطر و آمریکا نقش محوری در شکل گیری داعش داشت این گروه با تکیه بر اندیشههای «تکفیری– جهادی» آزادانه مرتکب هر جنایتی در منطقه شد.
اندیشه «جهاد» و «تکفیر» دو اصل مهم از اصول حاکم بر گروه تروریستی تکفیری داعش است که ریشههای ظهور آن در تاریخ معاصر به دهه هشتاد قرن 20 باز میگردد، زمانیکه افغانستان توسط اتحاد شوروی سابق اشغال شد، تا به دنبال آن آمریکا پروسه «اشغال سرزمین مسلمانان بدست کفار» را کلید بزند و با این حربه و در لفافه «جهاد» به مقابله با اتحاد شوروی برخیزد.
به این ترتیب مسلمانان هیزم آتشی شدند که بدست آمریکا در افغانستان برافروخته شد و قربانی توطئهای