#ترشی_بادمجان_شکم_پر
بادمجان ، نعناع خشک ، سیر ریز خرد شده ، هویج رنده شده ، فلفل ریز خرد شده
سرکه و نمک و زردچوبه و فلفل و گلپر
بهتره بادمجان ها کوتاه و تپلی باشه ، بعد از شستن بدون اینکه پوستشون رو بکنیم فقط کلاهش رو کمی مرتب می کنیم ...
یه دیگ آب رو تا جایی که روی بادمجونها رو بعدا بپوشونه ریختم و سرکه هم اضافه کردم...
مقدارش رو چشمی ریختم...
اما نسبتش میشه گفت 3 به 1 هست...
3 لیوان آب 1 لیوان سرکه مثلا....
بادمجونها رو هم توش می ریزیم و میگذاریم روی گاز تا یک ربع حدودا که بجوشه و بادمجونها نرم بشه و بپزه ..
من یه نمه نمک هم توی آب و سرکه ریختم ..
البته می تونین هم تنها سرکه بریزین...
یعنی بدون آب و با سرکه خالی بادمجونها رو بپزین که این جوری ترشی تون خیلیییییییییییی تند و تیز و نفس گیر میشه...
من طاقتش رو ندارم...
با آب و نمک خالی هم بدون سرکه میشه که اونم به نظر زیاد جالب نیست
دراین فاصله مواد شکمش رو آماده کردم... نعناع خشک و بقیه مواد رو خوب مخلوط کردم..
من پر سیر دوست دارم و زیادم ریز نمی کنم که زیر دندون بیاد...
شما به میل خودتون خرد کنین و کم و زیادش
پوست بادمجونا رنگش وا شد و از سیاهی در اومد و نرم شدن بادمجونا، آوردمش بیرون و توی آبکش گذاشتم تا آبش بره...
می تونین یه چیز سنگین روش بگذارین تا حسابی آبش در بیاد اما من اینکارو نکردم...
حالا شکم بادمجونا راحت باز کردم و یه قاشق مربا خوری از مواد توی شکمشون ریختم و کنار گذاشتم تا همه بادمجونام رو بشن
شیشه بلند که تمیز تمیز تمیز و عاری از هر گونه چربی باشه رو انتخاب می کنیم...
مطلقا چربی و آبی نداشته باشه...
بادمجونا رو به صورت قدی (به درازا) توی شیشه می چینیم...
من از سیر لا به لاش هم توی شیشه ریختم...
وقتی همه بادمجونا رو چیدم از کنار شیشه سرکه رو ریختم تا مواد داخل شکمش بیرون نزنه .. آروم می ریزیم...
اگه از مواد شکم بادمجونا چیزی هم اضافه موند روشون بریزین..
خوش عطر و طعم جای خنک خنک میگذاریم یا حتی توی یخچال..
یک ماه تا 40 روز باید بمونه تا خوب نرم و آماده خوردن بشه
بازم برای یادآوری:
می تونین بادمجونها رو توی سرکه خالی بپزین که در اینصورت با احتساب اون سرکه ای که توی شیشه هم می ریزیم ترشی بسیار تند و تیزی خواهید داشت
می تونین بادمجونها رو توی آب خالی بپزین که در اینصورت چندان خوشمزه نمیشه به نظر این روشی که من استفاده کردم یعنی مخلوط سرکه و آب (و من کمی نمک هم زدم) خیلی طعم تیزی متعادلی به ترشی تون میده...
مخصوصا که در نهایت شیشه رو با سرکه پر می کنیم یه جورایی بالانس میشه
در میزان کردن آب و سرکه از چشیدن غافل نشین.
@sofrebanovanbeheshti