👇 کلم پیچ بزرگ / 1 عدد برنج /2 پیمانه لپه / یک استکان گوشت چرخ کرده / 400 گرم سبزی دلمه/ 1 کیلو شامل👈 /تره /گشنیز /جعفری / ترخون / مرزه / شوید /نعنا / پیارچه پیاز 2 عدد بزرگ نمک وفلفل و زردچوبه به میزان لازم روغن به میزان لازم ر‌ب‌‌‌ به میزان لازم سرکه یک استکان شکر مقدار لازم اول یک قابلمه بزرگ برمیداریم وبرگهای کلم را که از بند بند ساقه جدا کردیم را روی هم قرار داده داخل قابلمه می گذاریم وآب میریزیم وقتی جوش آمد میبینیم که آبا برگها نرم شدند یا نه وفتی نرم شدند آنها را در سبد ریخته تا خنک شود. یا اینکه میتوانیم قسمت چوبی کلم یعنی مغز کلم را بصورت یک مخروطی با کارد تیزی در آوریم و داخل آب جوش قرار دهیم تا برگها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگها را جدا می کنیم. پیازها را نگینی خرد کرده وقتی نیم سرخ شد گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم نمک وزردچوبه و رب را هم می ریزیم . برنج را شسته در یک قابلمه ریخته با کمی نمک میگذاریم تا نیم پز شوند. لپه را هم شسته ومی پزید. سبزی ها را خوب پاک کرده شسته و خرد کنید . حالا مواد تفت داده شده را در کاسه بزرگی ریخته برنج نیم پز و لپه پخته سبزی دلمه خرد شده را هم اضافه میکنیم . همه مواد را هم میزنیم سپس برگهای کلم پیج را از آب خارج کرده و می گذاریم تا خنک شوند . قسمت پشت کلم پیچ که دارای یک رگبرگ ضخیمی است با کارد تیزی کمی می گیریم تا بتوانیم از مواد، داخل کلم پیچ ریخته و به راحتی بپیچیم . کف قابلمه مناسبی که دلمه ها درآن جا بشوند را مقداری از برگهای کلم می چینیم سپس از مواد بالا به اندازه دوقاشق بیشتر یا کمتر بستگی به اون برگ  کلم داره   برمیداریم وسط کلم گذاشته وآنرا مانند بقچه میپیچیم . یا به دلخواه خودتان دوکی شکل بپیچید طوری که بقچه ها یا دوکها  باز نشوند وقتی مواد مان تمام شد دو قاشق روغن جامد ونمک  اگر روغن مایع بود 2 سه ق روی دلمه داده با 4 الی 5  لیوان آب میگذاریم تا بپزد  اگر برنج خام بود بیشتر آب لازم است در انتهای پخت  سس دلمه را آماده میکنیم  سس را به تمام جاهای  دلمه ریخته تا مزه سس بخورد دلمه ها بره 👇 در یک کاسه نصف استکان سرکه و دو ق غذا خوری شکر 4 قاشق غذاخوری رب و یک مقدار نمک به مواد اضافه کنید سس را هم روی تمام دلمه ها ریخته . سس را در یکربع آخر پخت دلمه اضافه کنید. @sofrebanovanbeheshti