#شله_زرد
مواد لازم:
برنج گرده : یک پیمانه ( که من از لیوان دسته دار استاندارد استفاده کردم )
آب : ده پیمانه
شکر: دو پیمانه ( من ۳۰ گرم از مقدار شکر کم کردم و به جاش همین اندازه نبات ریختم )
کره : ۳۰ گرم
گلاب : نصف پیمانه
خلال بادام : نصف پیمانه
زعفران : به مقدار لازم
هل درسته : ۴ یا ۵ عدد
طرز تهیشو در فیلم توضیح دادم فقط اینجا نکات مهمشو میگم :
◀️ من از برنج گرده که مال خطه مازندرانه استفاده کردم این برنج بسیار خوش عطره و برنج خوبیه برای شله ها، اگر هم این برنج رو نداشتید میتونید از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید
◀️ در مورد مقدار آب اکثر پیج هایی که مندیده بودم گفته بودن به ازای هر یک پیمانه برنج هفت پیمانه آب بریزید ولی خب منچندین بار تست کردم هفت پیمانه آب کم بود لذا من به ازای هریک پیمانه برنج ده پیمانه آب ریختم
◀️ برنج رو از شب قبل با کمی گلاب و زعفران خیس میکنم این بخاطر اینه که گلاب و زعفران خوب به خورد برنج بره و اینه دونه های برنج قشنگ رنگ زعفران رو به خودش میگیره و باعث میشه در حین پخت هم که مابقی زعفران رو میریزیم زعفران کمی مصرف بشه و زود رنگبگیره و حتی میتونیم هنگام خیس کردن برنج چند تا دونه هل درسته هم توش بندازیم
◀️ برنج رو که ریختیم داخل آب جوش ی هم میزنیم و کف روشو میگیریم و درشو میزنیم با حرارت ملایم شکفته بشه و اصلا هم نمیزنیم چون اگر هم بزنیم شله ته میگیره و تا آخر پخت همش باید همش بزنیم .
◀️ غلظت نهایی شله زرد باید طوری باشه که نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشه ( البته من وقتی شله زرد رو دم گزاشتم به مدت ۲۰ دقیقه بعد از خاموش کردن شله میخواستم شله زرد رو بکشم کاری برام پیش اومد و بعد از بیست دقیقه شله زرد رو کشیدم در ظرف سرو که کمی غلیظ شده بود که در فیلم هم میبینید )
◀️ کره باعث خوش عطر شدن شله زرد میشه و باعث میشه که بعد از سرد شدن روش ترک نخوره.
◀️ نبات باعث براق شدن شله زرد میشه.
◀️ برای تزیین شله زرد وقتی که در ظرف سرو کشیدید بزارید خودشو بگیره بعدا تزیینش کنید.
◀️ گلاب مقدارش نصف پیمانه هست که ی مقدارش رو همراه خیس کردن برنج ریختم و مابقیشو نیم ساعت قبل از جا افتادن شله زرد به خلال بادام اضافه کردم و ریختم داخل شله زرد.
◀️ بعد از شکفته شدن برنج حتما زعفران رو اضافه کنید و بعد از اینکه برنج کاملا رنگ گرفت شکر رو اضافه کنید اینطوری دونه های برنج قشنگ رنگ میگیرن و آخر کار هم اگر باز دیدید رنگش رنگ مورد نظرتون نیست میتونید دوباره مقدار دیگری زعفران بریزید.
امیدوارم درست کنید و از مهموناتون با این شله زرد خوشمزه پذیرایی کنید 🌹🌹🌹
التماس دعای خیر از همگی دوستان در این ایام پربرکت ماه محرم
@sofrebanovanbeheshti