عربستان سعودی میگوید به دنبال ایجاد زنجیره کاملی از فناوری هستهای شامل غنیسازی تا تامین رآکتور است
سلمان دنبال بمب؟
فرهیختگان:
🔻خرید تسلیحات متنوع و بهروز و ذخیرهسازی آنها برای روز نبرد، تا حدودی خاطر پادشاهان سعودی را آسوده کرده بود اما اگر در کنار این تسلیحات، چند بمب اتم نیز قرار میگرفت، آنها با خیالی آسوده تحولات جهان را رصد میکردند و برای دشمنانشان خطونشان میکشیدند. آنها که فاقد توان و دانش فنی در این حوزه بودند، برای نیل به آسوده خیالی، دست نیاز به سمت پاکستان و عراق دراز کردند. نه کمکهای مالی به پاکستان و نه تامین مالی برنامه هستهای عراق، منجر به دستیابی ریاض به بمب اتم نشد تا سعودیها خودشان دستبهکار شوند و به دنبال دستیابی به برنامه هستهای بروند. با پادشاهی بن سلمان در عربستان و سپردن زمام امور به دست ولیعهد جوان این کشور، ریاض به صورت جدی از آرزوهای هستهای خود سخن گفت.
🔻بهانه سعودیها برای حرکت به سمت برنامه هستهای، کاهش وابستگی به نفت و تامین بخشی از نیاز این کشور به برق بوده است. آنها برنامهریزی کردهاند که تا سال 2030، 16 رآکتور اتمی بسازند. ریاض سال 2018 گفته بود برای این پروژه 80 میلیارد دلار هزینه خواهد کرد. عربستان سعودی از سال ۲۰۱۸ ساخت یک رآکتور تحقیقاتی ۳۰ کیلوواتی را در ریاض آغاز کرده است.
🔻برنامه غنیسازی اورانیوم حتی با غنای بالا شاید به تنهایی تهدید به حساب نیاید اما زمانی که این برنامه، به برنامه نظامی پیوند میخورد، اوضاع به صورت کلی متفاوت میشود.
🔻در اواخر دهه 80 عربستانسعودی بهطور مخفیانه اقدام به خرید چند تیره موشک میانبرد دانگفنگ-3 از چین کرد. این موشکها که قابلیت حمل یک کلاهک 2 تنی را داشتند، دارای حداکثر برد 3300 کیلومتر بودند. دانگفنگ-3، یکی از کمدقتترین موشکهای بالستیک است که قابلیت استفاده متعارف علیه اهداف را دارا نیست. تا سال 1988، 50 تیره از این موشک به عربستان تحویل داده شد. در آن زمان ریاض میتوانست موشکهای با دقت بسیار بالاتر را خریداری کند و همین هم باعث شد تا چرایی این موضوع در دستورکار سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی قرار گیرد.
🔻اوایل بهمن97 روزنامه واشنگتنپست با استناد به تصاویر ماهوارهای، گزارش داد که ریاض برای نخستینبار یک کارخانه تولید موشکهای بالستیک ساخته است. این کارخانه در یک پایگاه موشکی در منطقه «الوطح» واقع در جنوبغربی ریاض ساخته شده است. واشنگتنپست راهاندازی این کارخانه را نشانه میل سعودیها به دستیابی به تسلیحات اتمی دانسته بود. اینکه ریاض به سمت موشکهای بالستیک رفته است، نشان میدهد غنیسازی ریاض، دارای یک پیوست نظامی نیز هست.
ـــــــــــــــــــــــ
✍به کانال سپاه سایبری قدس بپیوندید↙️
✅
@spahecybery