🔴شکست امریکا از ایران در امریکای لاتین /2
🔻بنابراین سفر رئیس جمهور ایران به حیات خلوت امریکا، بسیار مهم است؛ سفر به کشور ونزوئلا که امریکاییها شدیدترین تحریمها را به دلیل در پیش گرفتن سیاست استقلالطلبانه این کشور علیه آن تحمیل کرده و در طول چند سال گذشته ایران بیشترین کمکهای فنی مهندسی برای غلبه بر این فشارها و تحریمها را به آن کرده بسیار مهم است. عبور ونزوئلا از فشارهای امریکا با کمک ایران، کشورمان را در میان مردم امریکای لاتین بسیار محبوب کرده است. دانش و تکنولوژی این کشور که به لحاظ صادرات نفت و درآمدهای نفتی در برخی سالها عدد قابل توجهی وارد اقتصادش میشد اما آنقدر عقب افتاده بود که با چند حمله سایبری ساده، کل شبکه برق آن از کار افتاد. همان روزها بود که رستم ایرانشهر به همراه گروهی از متخصصان ایرانی راهی این کشور شد و در کمتر از چند ماه شبکه برق این کشور را ایمن کرد.
🔻هر چند همکاریها میان تهران و کاراکاس به دوران مرحوم چاوز بازمیگشت و ایران سرمایهگذاری خوبی در این کشور کرده بود، اما تحریمهای امریکا باعث شد دولتمردان این کشور بیش از پیش به قدرت ایران پی ببرند. ایران در روزهایی که پالایشگاههای ونزوئلا به دلیل تحریم دچار مشکلات عدیده بودند نه تنها بنزین و گازوئیل راهی این کشور کرد، بلکه با اعزام متخصص و قطعات اقدام به اورهال تعدادی از پالایشگاههای این کشور کرد. یکی از این پالایشگاهها که در نوع خود بزرگترین آن در جهان به شمار میرود حالا با کمک ایران به صورت کامل وارد مدار شده و یکی دیگر هم با ظرفیت اسمی 100 هزار بشکه به شکل اساسی وارد مدار میشود.
🔻حالا مردم ونزوئلا با دانش ایرانیها با خیال راحتتر باکهای خودروهایشان را پر میکنند و بدون شک دامنه این همکاریها گستردهتر، عمیقتر و راهبردیتر خواهد شد. آنچه در سفر سال گذشته مادورو به تهران مورد موافقت قرار گرفت، حالا وارد فاز اجرایی میشود، از جمله کشت یک میلیون هکتار زمین توسط ایران در راستای کشت خارج از سرزمین، فعالیت در معادن بینظیر و بکر این کشور و همچنین همکاریهای دفاعی که ارتش این کشور در طول سالهای گذشته موفق شده با کمک ایران باقدرت بیشتر و افزونتری با تهدیدات مقابله کند. به زودی ارتش این کشور شناورهای ایرانی با موشکهای ایرانی را تحویل خواهند گرفت که نیروی دریایی این کشور را به یکی از مهمترین قدرتهای دریایی در منطقه تبدیل خواهد کرد.
🔻خروجی این همکاریها باعث میشود سایر کشورهای امریکای لاتین نیز به قدرت تکنولوژیک ایران پی برده و خواهان همکاری با کشورمان شوند. در این مسیر مشکلات متعددی وجود دارد که شاید یکی از مهمترین آنها، نبود زیرساختهای اقتصادی و تجاری لازم، نبود کمپانیهای بزرگ و متخصص، وجود فساد گسترده در اتاقهای بازرگانی کشور و دلال بودن بیشتر اعضای این اتاقها، نبود نیروهای متخصص در حوزه تجارت خارجی و نبود حمایت کافی دولتی از سرمایهگذاری صورت گرفته در مناطق دیگر جهان (مانند کاری که ترکیه معمولا انجام میدهد و از شرکتهای سرمایهگذار خود به شکل اساسی حمایت میکند) و... با همه این احوال، امریکای لاتین جای بکر و دست نخوردهای برای ایران است، امروز نفوذ عقیدتی ایران در این منطقه بسیار گسترده و عمیق است که نمیشود در مورد ابعاد آن صحبت کرد.
🔻با همه این احوال، همین نفوذ و قدرت باعث شده که امریکا هم دیگر نتواند در مورد سفر رئیس جمهور ایران به کشورهای امریکای لاتین حرفی بزند. در سالی که نفتکشهای ایرانی راه ونزوئلا را در پیش گرفته و صدها میلیون لیتر بنزین و گازوئیل ایرانی باک خودروهای شهروندان این کشور را پر کرد تا محاصره اعمال شده امریکا علیه این کشور بشکند، مشخص بود که امریکا در برابر قدرت ایران شکست خورده است و به همین دلیل بود است که هماهنگکننده شورای روابط خارجی کاخ سفید تلاش میکند از زیر پاسخ مستقیم به سوالات مطرح شده در مورد این سفر فرار کند. امریکا در واقع شکست در برابر ائتلاف ایران و کشورهای آسیبدیده امریکای لاتین از سیطره و نفوذ واشنگتن را پذیرفته است.
🔻جان کربی در پاسخ به این که چه واکنشی نسبت به سفر رییس جمهور ایران به ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه دارد، گفت: «آنها خودشان میتوانند درباره دستورکار سفرشان صحبت کنند. ما در این نیمکره یا در هر جای دیگری از کشورها نمیخواهیم که با چه کشوری ارتباط داشته باشند، با چه کشوری مذاکره کنند یا به کسی اجازه سفر بدهند. خودشان باید در این باره صحبت کنند. ما روی منافع ملی خودمان در منطقه متمرکز هستیم. من نمیتوانم درباره آنچه در دستور کارشان است، کاری که (رییس جمهور ایران)قرار است بکند یا این که با چه کسی دیدار میکند صحبتی بکنم. آیا ما درباره ثباتزدایی ایران نگران هستیم؟ معلوم است که هستیم. اقداماتی هم برای کم کردن این رفتار انجام خواهیم داد.»
@syriankhabar