🔴 حسین دهباشی و توهین به شعور مخاطب و ارتش/2
🔻دهباشی یک سوال دیگر را نیز از همه امرای ارتش میپرسد، ارتش ارتش رژه بود یا ارتش جنگ!! این دیگر آدم را واقعا آتش میزند! ارتش رژه را من نمیدانم این بابا کجایش درآورده، وقتی بابت حمله ارتش ایران در دوره نادرشاه به دهلی که هیچ ارتباطی هم به او ندارد، میآید عذرخواهی میکند بدون اینکه دلیل حمله را بداند باید هم مجسمات و مسلمات ذهنیاش را اینگونه سازماندهی کرده باشد که ارتش ایران در پیش از انقلاب، ارتش رژه بود. یک بار هم از خودش نپرسیده که چرا باید این سوال را بپرسد، چون ارتش حاضر نشد در زمستان سال 1357 روی مردم شلیک کند، ارتش رژه است؟
🔻نمیخواهم درس تاریخ بدهم و خیلی از مباحث از حوصله اینجا خارج است و میتوانید در این زمینه مطالعه کنید، اما اگر قرار بر ارتش رژه بود که نیازی به خرید این همه تجهیزات پیشرفته نبود، تجهیزاتی که هنوز هم در ساختار رزم کشور حضور دارند و با دریافت بهروزرسانی یا ساخت مدلهای پیشرفتهتر در حال خدمت هستند. همین ارتش در چند نوبت پیش از انقلاب با ارتش عراق درگیر شد و هر بار هم آن را وادار به اطاعت کرد. در همین گفتوگویی که با ناخدا صمدی کرده، این تکاور دریایی به دهباشی میگوید که وقتی که کشتی ایرانی در اروندرود حرکت میکرد، ارتش چه دستوری داشت!!
🔻اگر این ارتش برای رژه تربیت شده بود که وارد درگیری در عمان نمیشد. بگذارید یک نکته اساسی را خدمت شما بگویم. تا پیش از سفر محمدرضاشاه به مسکو و دیدار وی با رهبران اتحاد جماهیر شوروی که منجر به ساخت ذوب آهن و ماشینسازی به ایران شد و در قبالش هم ایران یک سری تجهیزات نظامی را از شوروی خریداری کرد و قرار شد گاز به این کشور صادر کند، بیشترین لشکرهای ایران در شمال و در نزدیکی مرزهای شوروی قرار داشتند. لشکر بزرگی مانند 77 خراسان، یا وجود دهها پادگان در شمال غرب کشور دقیقا برای مقابله با شوروی طراحی شده بود. بعد از آنکه شاه خیالش بابت شووری راحت شد، راهبرد بعدی را تدارک دید.
🔻راهبرد بعدی، انتقال گسترده به غرب بود. احداث دو پایگاه بزرگ بالگردی در غرب و جنوب غرب – کرمانشاه و مسجدسلیمان – به همراه تشکیل بزرگترین لشکر زرهی منطقه در خوزستان، ساخت دو پایگاه هوایی در خوزستان – دزفول و امیدیه که متاسفانه دومی کور شد و عملا دیگر پایگاه هوایی نیست و به مرکز پدافند تبدیل شده است – به همراه طراحی یکی از بزرگترین مراکز تعمیر و نگهداری تانک در مسجد سلیمان ناشی از شناخت دشمن آینده و درک نیات شوم او بود. اگر ارتش ایران، ارتش رژه بود که این همه تدارک نمیدید.
🔻آن چیزی که باعث دفاع 34 روزه خرمشهر هم شد، ناشی از ایجاد استحکامات متعدد در پیش از انقلاب بود. ایجاد پادگان «دژ» دقیقا به همین منظور صورت گرفت. وقتی نیروی دریایی ایران پس از انقلاب و در خلال جنگ در هفتم آذرماه نیروی دریایی عراق را با کمک نیروی هوایی به صورت کامل منهدم میکند، میشود گفت این ارتش رژه بوده است؟ شاه خوب یا بد، به هر دلیلی در حوزه آموزش نظامیان ایرانی در سطح و رده ناتو آموزش میدیدند و همین آموزشها با وجود انقلاب و جفایی که به ارتش کردند، باعث شد تا در طول دوره هشت ساله جنگ ما بتوانیم سرپا بایستیم. شما یک لحظه به هوانیرو و نقشی که در جنگ ایفا کرد، دقت کنید!!
🔻همین نیروی هوایی با وجود تکنولوژی بالایی که داشت و قطع ارتباطی که با کشور سازنده شد، چگونه سرپا ایستاد. اگر ارتش رژه بود که این همه متخصص از دل آن بیرون نمیآمدند. خلبانانی که هر کدام از آنها رکوردهای تاریخی در جنگ از خود بر جای گذاشتند و با وجود کمبود قطعات، مردانه ایستادند. کسانی که موشکهای اسپارو و سایدوایندر را روی اف14 سوار کردند و با آن دهها شکار موفق صورت گرفت، به هیچ عنوان نمیتوانست ارتش رژه باشد. ما برای آنکه بتوانیم حقیقت را پیدا کنیم، باید با آگاهی دنبال آن برویم. ارتشی که همه ژنرالهایش یا فرار کردند یا اعدام شدند را سرهنگهایی اداره کردند که اگر برای رژه رفته بودند، تا خرخره در گل گیر میکردند.
🔻گاهی اوقات فکر میکنم طرف نه از روی ناآگاهی، بلکه برای تحریف واقعیتها این سوال را میپرسد. کسی که مدعی نوشتن تاریخ است باید دقت کند که بیخود و بیجهت حرف نزند، اگر قرار است مستندی از تاریخ معاصر کشور ساخته شود، باید به شعور و فهم مخاطب و حتی مصاحبهشونده احترام گذاشته شود. در برخی از گفتوگوها عملا این امرای ارتش دهباشی را با خاک یکسان میکنند و رسما تو دهنی میزنند، اما مگر از رو میرود!! من فقط راجع به دو پرسش او توضیح دادم و در مورد بقیه انشالله بعد...
@syriankhabar