بسم الله الرحمن الرحیم
🔘دستیابی به خوشبختی یکی از آرزوهای فطری تمام انسانها است. امّا تعریف خوشبختی و سعادت از اموری است که مورد اختلاف واقع شد و از گذشته تا کنون از دلمشغولیهای فلاسفه و حکما بوده است. البته مکتب اسلام آرامش و سعادت را فقط در عرصهی آخرت تعریف نکرده است؛ بلکه با تمثیل دنیا به مزرعهی آخرت همواره به پیروان خود گوشزد میکند که راه وصل به کمال حقیقی از همین دنیا میگذرد. اسلام به این هم بسنده نکرده بلکه وظیفه آبادانی دنیا را نیز بر دوش انسانها نهاده است.
▫️از دورانهای کهن، انسانها در تعامل با دنیا، افراط و تفریط را سرلوحهی خود قرار دادهند. بیشتر انسانها علاقهمند به گردآوری مال و ثروت بودهاند و عدّهای نیز با رویگردانی افراطی از دنیا، به گوشهی عزلت خزیدهاند و چشم بر همهی لذّات آن بسته و دست از کار و تلاش کشیدهاند.
▪️اما اسلام با نگاه مبتنی بر فطرت انسان، مسلمانان را از افراطها و تفریطها بر حذر داشته است. از یک طرف در عرصهی زندگی فردی، تکتک افراد جامعه را مکلّف به کار و تلاش مینماید و آنها را از تنبلی باز میدارد، از سویی دیگر مسئولان حکومت اسلامی را به تامین رفاه عمومی تشویق میکند، انسانها را به دوری از اسراف و مصرفزدگی میخواند، در عین حال میپسندد که مسلمانان اهل نظافت و هم در میان خانواده و هم در جامعه آراسته باشد، از جانبی دیگر زهد و دلبریدن از تعلقات دنیوی را نیکو میشمرد، و حاکمان را امر میکند که زندگی خود را در سطح متوسط جامعه قرار دهند.
☑️کتاب
#معیشت_مومنانه هشتمین کتاب سیر مطالعاتی طرح تبیین منظومه فکری رهبری انتخاب شده است.
امیدواریم هم کارگزاران نظام و هم عموم مردم با به کار بستن نصایح معظّمله، زمینه مقدمات تحقق جامعهی آرمانی اسلامی را فراهم آورند...
@t_manzome_f_r