♦️مفهوم رای ممتنع در مجلس♦️
👈 رای ممتنع نمایندگان به " لوایح و طرح ها "؛" تحقیق و تفحص "؛" اعتبارنامه منتخبین"؛" استیضاح "و" اعتماد به وزرا "، گرچه ظاهرا به معنای بی نظری است اما در واقع پوششی برای رای مثبت یا منفی و معبری درجهت نیرنگ سیاسی برای نمایندگان بمنظور: تبانی و زدوبند با قدرت سیاسی و ثروت است.
◾️ در جایی که رای مثبت نیاز است (مثل: رای اعتماد ؛ تحقیق و تفحص ؛ اعتبارنامه منتخبین) رای ممتنع در واقع بنفع آرا منفی و مخالفت با موضوع است و در مواردی هم که به رای مثبت نیاز است (مثل: استیضاح وزرا) رای ممتنع در واقع به نفع آرا منفی به آن موضوع است. (ابقای وزیر)
✅ با این توضیح، مشخص میشود که رای ممتنع، در ماهیت خود، عدم شفافیت و پنهان ماندن دیدگاه نمایندگان است و این بمنزله نفاق پروری در شخصیت درونی و هویت بیرونی آنها و بسترساز برای ایجاد فساد در مستعدین است.
👈 از کارکردهای مثبت مجلس دوازدهم حذف رای ممتنع جهت ایجاد شفافیت در رفتار نمایندگان و شجاعت بیان و اتخاذ مواضع توسط آنها است که در طرح شفافیت قابل اجراست.
امام امت در یکی از ملاقاتهای نمایندگان با ایشان (۱۳۹۲) به صراحت، رای ممتنع را تقبیح و مردود دانسته و تاکید کردند: " ما که نیامده ایم اینجا بشینیم رای ممتنع بدهیم، ما آمده ایم بگوییم این بشود این نشود."
✍ دکتر محمد ذاکر اردکانی
https://eitaa.com/Zaker115