دو راه پیشگیری و درمان کبد چرب از منظر طب سنتی گوارش درست: به صورت نه افراط (60بار جویدن) نه تفریط (نجویده قورت دادن)   عدم مصرف آب یخ و کلیه غذاهای خیلی سرد مثل بستنی. البته نمی شود گفت اصلاً بستنی نخوریم بلکه بستنی محلول بخوریم: مثل آب هویج بستنی و یا بستنی که کمی آب شده و رو به خنکی است بخوریم و آرام آرام بخوریم که سردی یخ آن حنجره و معده را درگیر نکند. بیشتر بخوانید:  کوتاه ولی کاربردی: درمان بیماری های کبد آب با دمای معمولی مصرف کنیم. علت اینکه بعد از بستنی خوردن تشنگی ما زیاد می شود و میل به خوردن آب داریم یا وقتی تشنه هستیم و آب یخ می خوریم و دوباره میل به خوردن آب یخ داریم چیزی نیست جز اینکه صفرای معلق در کبد، به سمت جداره ی نزدیک به معده فراخوان می شود. در نتیجه حرارت در معده دوچندان شده و دوباره این میل زیاد می گردد. ولی وقتی آب در درجه حرارت خنک (نه گرم نه یخ) تشنگی فروکش می کند؛ چون همراه با آب گرم رطوبت می آید و حرارت بیشتری را جذب نمی کند بلکه این رطوبت، صفرای موجود را پاک می کند و صفرای معلق در کبد را فراخوان نمی کند. به همین دلایل است که در شهرهای گرمی مانند کاشان برای اینکه بتوانند گرمای آنجا را برای فعالیت های کشاورزی تحمل کنند، ارده شیره می خورند تا بتوانند گرمای موجود را تحمل کنند، همچنین در شهرهای جنوبی، در فصل تابستان (به اصطلاح خرما پزان)، خرما می خورند که بتوانند گرما را تحمل کنند. کبد چرب و آب یخ درمان کبد چرب طب سنتی در درمان کبد چرب غیرالکلی یا سرد باید کبد را گرم کنیم چون بواسطه رفتارهای غلط غذایی، سرد شده است. در عین حال باید لایه ای را که در جداره ی کبد رسوب کرده و به آن چربی کبد و در اصطلاح طب سنتی تشمع کبدی اطلاق می گردد را توسط داروهایی خرد کرده و پاکسازی و دفع  نماییم. بنابراین نیاز به یک ماده ی شکننده است. این شکننده ها همان ترشیجات طبیعی و نفوذ کننده هستند: مانند سرکه خانگی انگور، آبلیمو، آبغوره، آب زرشک. این ترشی ها اگر به صورت خالص مصرف گردند، به جداره ی معده و کل دستگاه گوارش آسیب وارد کرده و آنها را می سوزانند، همچنین به مغز فرد سردی می بخشند. مسئله ی دیگر پیرامون سرکه هایی است که در بازار موجود می باشند و دارای اسید استیک بالای 8 درصد هستند؛ این در حالیست که اسید استیک بدن ما باید چیزی حدود 2 یا 2/5 باشد! پس نباید این ترشی ها را به طورخالص مصرف کرد. برای مثال باید آبلیمو را به صورت محلول استفاده نمود (آب لیمو و عسل یا آب لیمو داخل چای طبیعی)، همچنین آب زرشک و آب انار ترش را با مقداری نمک مصرف نمود. @MajalePezshki