🔴 آشنایی با مقاطع تحصیلی دانشگاهی
▫️کاردانی
🔹کاردانی پیوسته: در کاردانی پیوسته، دانشجویان دروس مربوط به پیشدانشگاهی را در دانشگاه میخوانند و مربوط به رشتههایی است که در سیستم آموزشی نظام قدیم یا ترمی واحدی، مقطع پیش دانشگاهی را نداشتند. برای ثبتنام در مقطع کاردانی پیوسته، نیازی به شرکت در کنکور نیست و پذیرش صرفا براساس سوابق تحصیلی است.
🔹کاردانی ناپیوسته: در کاردانی ناپیوسته دانشجویان باید حتما مقطع پیشدانشگاهی را گذرانده باشند و یا دانشآموز فنی حرفهای و یا کار دانش نظام جدید یا سیستم آموزشی ۳-۳-۶ باشند. برای ثبتنام در مقطع کاردانی ناپیوسته باید در کنکور شرکت کنید، البته دانشگاه آزاد ثبتنام بدون کنکور هم دارد.
▫️کارشناسی
🔹کارشناسی پیوسته: فرد پس از پایان متوسطه دوم و کنکور، انتخاب رشته کرده و وارد این مقطع میشود و بعد از گذراندن حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ واحد، مدرک کارشناسی خود را اخذ میکند.
🔹کارشناسی ناپیوسته: ابتدا باید مدرک کاردانی خود را گرفته و پس از کنکور کاردانی به کارشناسی، وارد مقطع کارشناسی شوند.
▫️کارشناسی ارشد
🔹کارشناسی ارشد پیوسته: مختص یکسری رشتههای خاص اعم از رشتههای مربوط به قوه قضاییه، وزارت دفاع و برخی از رشتههای مربوط به علوم و معارف اسلامی میباشد. مقطع کارشناسی ارشد پیوسته، کنکور مشخصی ندارد.
🔹کارشناسی ارشد ناپیوسته: برای ورود به این دوره، یکی از روشها شرکت در کنکور ارشد است و دیگری آزمونهای دوره فراگیر پیام نور میباشد که یک آزمون جدا در یک تاریخ مشخص برگزار میشود.
▫️دکترا
🔹دکترا در دو نوع عمومی یا حرفهای و تخصصی میباشد، که دکترای حرفهای یا عمومی مختص زیرمجموعه رشتههای پزشکی (شامل رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی) است و به نوعی معادل کارشناسی ارشد سایر رشتهها میباشد. پس از آن شخص با ادامه تحصیل میتواند به درجه دکترای تخصصی دست یابد که بالاترین مدرک در ایران است.
@ltmsme