📲 نکات مهم گفتار سوم – فصل اول – زیست شناسی دوازدهم 〰 1- پروتئین ها متنوع ترین واحد سازنده را داشته و به همین دلیل متنوع ترین ماده الی می باشند. 2- پروتئین ها مولکول های اطلاعاتی در یاخته بوده که در ایجاد صفات در جاندار نقش دارند. 3- در ساختار امینو اسید ها گروه R متفاوت بوده و ویژگی های منحصر به فرد هر امینو اسید به ان بستگی دارد. 4- هر امینو اسید می تواند در شکل دهی پروتئین موثر بوده و تاثیر ان به ماهیت شیمیایی گروه R بستگی دارد. 5- گروه فعال کربوکسیل و امین در ایجاد پیوند پپتیدی نقش داشته که این پیوند نوعی پیوند قوی ( اشتراکی ) بین امینو اسید ها می باشد . 6- زنجیره پلی پپتیدی ساختاری رشته ای و بدون انشعاب یا بدون شاخه داشته و بخش اپتدای تمام زنجیره های پلی پپتیدی گروه فعال امین ازاد و بخش انتهای ان گروه فعال کربوکسیل قرار دارد. ( توجه کنید امینو اسید اول و اخر در ایجاد یک پیوند پپتیدی نقش دارند) 7- روش جداسازی و شناسایی امینو اسید های به کار رفته در ساختار پروتئین ها به کمک روش شیمیایی انجام می شود. 8- تنوع امینو اسید ها در طبیعت از 20 نوع بیشتر بوده اما فقط 20 نوع از انها در ساختار ماده الی پروتئین به کار می رود. 9- شکل فضایی پروتئین ها ( ساختار سه بعدی ) نوع عمل انها را مشخص کرده و یکی از راه های شناسایی شکل پروتئین ها استفاده از پرتو ایکس می باشد. به کمک تصاویر حاصل از پرتو ایکس و روش های دیگر می توان در ساختار سه بعدی پروتئین ها جایگاه هر اتم را مشخص کرد. 10- اولین پروتئینی که ساختار سه بعدی ان شناسایی شد مولکول میوگلوبین بوده که این مولکول یک پروتئین سیتوپلاسمی بوده که به کمک ریبوزوم ازاد تولید و در ذخیره اکسیژن نقش دارد. ✅جهت سفارش تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛ @teacherschool ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ @tadriis_yar12