باورهای غلط درباره خوشنویسی و زیبا نویسی دانش آموزان ابتدایی
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
1-زیبا نویسی ذاتی است و تو ژن بچه من نیست !
اینگونه نیست ...اگر مشاهده کرده اید که والدینی که خوش خط هستند فرزندشان نیز خوش خط است ، دلیلش در ذاتی بودن آن نیست . بلکه بخاطر ارتباط مداوم بچه با خط خوش والدین و نهادینه شدن آن در تصویر ذهنی بچه از نوشتن ، زیبا خواهد نوشت .
2-خط تحریری کتاب برای بچه های ابتدایی سخت است فعلا مهم یادگیری است و نه زیبا نوشتن !
این هم باور نادرستی است چرا که خط نوشتاری کتابهای فارسی ابتدایی و مخصوصا پایه اول بصورتی تدوین شده اند که حالت آموزشی خود را حفظ و اما دست بچه ها را برای عادت به دورهای خط تحریری آماده می سازد .
3-فرزندم چپ دست است بخاطر همین بد خطی او طبیعی است !
این هم از دیگر باورهای غلط والدین عزیز است . چپ دستی و راست دستی به خودی خود تاثیری در کیفیت خط انسان ندارد . خود بنده چند دانش آموز چپ دست داشته ام که نه تنها خطشان چیزی از راست دستها کم نداشته بلکه بعضا از آنها بهتر بوده اند.
4-زیبا نویسی در کیفیت درسی فرزندمان تاثیری ندارد!
به جرات می توانم بگویم که همه ی دانش آموزانی که زیبا و مرتب می نویسند از نظر درسی هم بسیار موفق هستند . زیرا دانش آموزی وقتی با تعمق و تفکر کلمه ای را به ظرافت بنویسد و به ساختار آن برای نوشتن دقت کند طبیعی است که در دیکته نویسی هم با دقت
عمل کند و اشتباه حداقلی داشته باشد.
5-خط دخترها از خط پسرها بهتر است چون دخترهای ابتدایی مرتب تر هستند!
از نظر روانشناسی رشد دخترها از نظر جسمانی در سنین اول تا سوم ابتدایی از پسرها جلو هستند . بخاطر همین دختر بچه ها در سنین 7تا 9 سالگی قدرت کنترل مدادشون بهتر از پسر بچه ها است . به همین خاطر یک دختر بچه در صورت راهنمایی درست زودتر و بهتر از یک پسر بچه می تواند بنویسد . البته این کافی نیست
6-طریقه ی گرفتن مداد تاثیری بر زیبانویسی ندارد!
اتفاقا تاثیر مستقیم دارد . به همین خاطر نگارنده هفته های آغاز سال تحصیلی خیلی به نحوه ی گرفتن دقت کرده و همیشه به طریقه ی صحیح گرفتن مداد دقت می نمایم .
7-آموزگار فرزندمان برای آموزش زیبا نویسی وقت نمیگذارد !
لازم نیست که به دانش آموزان آموزش مستقیم زیبا نویسی داد . بلکه همین که آموزگار به صورت غیر مستقیم آنها را به زیبا دیدن و درست نوشتن و تذکر مستقیم در موقع لزوم رهنمون باشد کافی است .
🌸🌈🌸🌈🌸