نشانههای بیش فعالی در کودکان را جدی بگیرید
هدی راشد، روانشناس کودک :
اختلال نقص توجه و بیش فعالی یک اختلال عصب رشدی است.نشانههای این اختلال این است که اولا این کودکان اغلب دچار جنب و جوش هستند و تحرک زیادی دارند.
دستها و پاها بی قرار است و اگر قرار باشد روی صندلی بنشیندند و کاری انجام ندهند مدام روی صندلی تکان میخورند. اغلب در بازیها خیلی پرسر و صدا هستند وبیش از اندازه صحبت میکنند.انتظار کشیدن برای این بچهها سخت هستاگر لازم باشد در یک کلاس بنشیند،سعی دارند کلاس را ترک کنند یا از روی صندلی بلند شوند.
دومین نشانهای که در این کودکان دیده میشود نقص توجه و تمرکز است،کودک در تمرکز فعالیتهای آموزشی و فعالیتهایی که نیاز به تلاش ذهنی مداوم دارد دچار مشکلاتی میشود مثلا هنگام انجام تکالیف خیلی زود حواسشان پرت میشود، اجرای پیوسته تکالیف برای آنها سخت و عذاب آور است.
نشانه دیگر این است که کودک خیلی فراموشکار است،ممکن هست علیرغم توصیه والدین وسایلاش را گم کند، کودک ناتوان از در برنامه ریزی و سازماندهی فعالیت روزانه است.
در مدیریت هیجانات مشکل دارند اغلب والدین گلایه دارند که کودک خیلی زود عصبانی میشود.و این مسئله روابط کودک با همسالان و دوستانش را هم تحت تاثیر قرار میدهد
اگر تعدادی از این نشانهها را در کودک مشاهده کردید به آنها سریعا برچسب بیشفعالی نزنید!چون همه علائم ممکن است در کودکان و حتی خودمان وجود داشته باشد فقط تعداد و فراوانی آن مهم است که یک متخصص میتواند آن را تشخیص و سپس درمان کند.