هدایت شده از تدریس یار پایه ششم
روی((zink)) یک ماده معدنی ودومین میکرومینرال مهم بعد از اهن است، کمبود ان عوارض جدی بدنبال دارد. از انجایی که بدن بطور طبیعی روی تولید نمیکند لازم است از مواد غذایی یا مکمل ها بدست اوریم. روی در بسیاری از فرایندها نقش دارد از جمله: فرایندهای ژنی، واکنش های انزیمی، عملکرد ایمنی، سنتز پروتئین، سنتزDNA, التیام زخم، هضم و عملکرد عصب، سلامت پوست، رشد ونمو بدن،در حس چشایی و بویایی تاثیر دارد. ✔️علائم کمبود زینک: اختلال در رشد ونمو،اختلال در حافظه،اختلالات رفتاری، تاخیر در بلوغ جنسی، بثورات پوستی، اسهال مزمن، اختلال در ترمیم زخم کاهش اشتها، خشکی پوست، نازک شدن مو و ... از انجا که کمبود روی سیستم ایمنی بدن را مختل میکند، احتمال عفونت را افزایش میدهد وگاهی باعث مرگ ومیر میشود. 🥦🥬🍗مواد غذایی حاوی روی: صدف، گوشت، طیور، ماهی، حبوبات، اجیل، محصولات لبنی، تخم مرغ، غلات کامل، سبزیجات خاص چون(قارچ، کلم بروکلی،...) ❗باتوجه به کنترل شدید بدن برسطح روی تشخیص کمبود روی رادشوار کرده، بنابراین حتی اگر ازمایش ها سطح طبیعی را نشان میدهد ممکن است همچنان کمبود وجود داشته باشد. گرداوری: سمیه عسکرپور ✅جهت سفارش در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛ https://eitaa.com/teacherschool ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ @tadriis_yar6