درون کاسه عدس را اضافه میکنیم، سپس آب را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم عدس نیز ۲۴ ساعت درون آب بماند. حالا ۴ کاسه جداگانه انتخاب میکنیم، سپس به سراغ خیساندن حبوبات دیگر میرویم.
حالا نخود، لپه، لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی را به صورت جداگانه درون کاسهها میریزیم و روی هر کدام را با آب پر میکنیم، سپس اجازه میدهیم به مدت ۲۴ ساعت درون آب بمانند تا به طور کامل خیس بخورند.
در این مرحله پس از گذشت ۲۴ ساعت ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم، سپس پوست پیاز را جدا میکنیم و به ۴ قسمت تقسیم میکنیم. در ادامه گندم خیس خورده را درون آبکش قرار میهیم تا آب اضافیاش خارج شود.
حالا پیاز را به همراه گوشت و گندم خیس خورده درون قابلمه میریزیم. در ادامه مقداری زردچوبه درون قابلمه اضافه میکنیم و تا اندازهای که روی گوشت را بگیرد آب میریزیم، سپس روی حرارت قرار میدهیم.
در این مرحله اجازه میدهیم گوشت به مدت ۳ ساعت درون آب جوش بماند تا به طور کامل بپزد. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم، سپس حبوبات را درون قابلمه اضافه میکنیم و قابلمه را تا نیمه پر از آب میکنیم.
حالا قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم، سپس اجازه میدهیم حبوبات به مدت ۲ ساعت کاملاً بپزد. در ادامه پس از گذشت ۲ ساعت یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب میکنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب جوش بیاید.
برنج خیس خورده را آبکشی میکنیم، سپس درون آب جوش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم برنج به طور کامل بپزد و نرم شود. در ادامه زمانی که گوشت کاملاً پخت پیاز را جدا میکنیم، سپس گوشت را از قابلمه خارج میکنیم.
حالا گندم پخته شده را درون همان قابلمه با گوشت کوب میکوبیم تا کاملاً له شود. در ادامه گوشت را ریش ریش میکنیم و کنار میگذاریم. در ادامه زمانی که حبوبات کاملاً پخته شد آن را درون آبکش قرار میدهیم.
حبوبات را به گندم پخته شده اضافه میکنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و گوشت ریش ریش را به آش اضافه میکنیم، سپس مخلوط میکنیم تا مواد با هم ترکیب و یکدست شود.
حالا پوست پیاز را جدا میکنیم و به صورت خلالی خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب انتخاب میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن اضافه میکنیم پیاز را تفت میدهیم.
وقتی پیاز کمی تفت خورد و از حالت خامی و نرمی خارج شد، زردچوبه را به همراه نعنا خشک اضافه میکنیم و تفت میدهیم، سپس به آش اضافه میکنیم. در ادامه نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه میکنیم، سپس اجازه میدهیم آش جا بیفتد.
در نهایت پس از گذشت ۱ تا ۲ ساعت وقتی آش قلقل کاملاً جا افتاد یک ظرف مناسب انتخاب میکنیم، سپس آن را درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و به همراه پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کرده، سپس سرو میکنیم.
نوش جان😍
✍کانال تجربیات خانوم خونه
https://eitaa.com/joinchat/4031053883Cc0e0f26e0f