رفتار خوب را تمرین کنید
مؤدببودن و خوبرفتارکردن با پدر و مادر نشاندهنده احترام به آنهاست. باور کنید پدر و مادرتان جز همین رفتار خوب و درست چیزی از شما نمیخواهند. مراقب زبانتان باشید. وقتی با پدر و مادرتان صحبت میکنید، مراقب باشید چه کلماتی میگویید. «لطفا» و «متشکرم» کلمات قدرتمندی هستند. استفاده از این کلمات در مکالماتتان نشاندهنده قدردانی و سپاسگزاری شماست.
حاضرجوابی نکنید
حاضرجوابی یعنی پاسخ غیرمحترمانه به والدین با فریادزدن، فحشدادن، چشموابروآمدن یا حتی کنایهزدن. با یادگیری مهار واکنشهایتان میتوانید به والدین نشان بدهید به قدرتشان احترام میگذارید. این توصیهها کمکتان میکنند بهتر عمل کنید:
ابتدا مشکل را تشخیص بدهید. اگر به مشکل پی بردهاید و میخواهید آن را تغییر بدهید، بزرگترین قدم را برداشتهاید.
از پدر و مادرتان عذرخواهی کنید. پیش والدینتان اعتراف کنید که به آنها بیاحترامی کردهاید و از آنها بخواهید برای تغییر رفتارتان کمکتان کنند.
دفعه بعد که وسوسه شدید با حرف یا رفتارتان به پدر و مادرتان بیاحترامی کنید، چند ثانیه مکث کنید و قبل از اینکه فقط از سر احساسات حرف بزنید، کمی فکر کنید.
مراقب زبان بدنتان باشید
نحوه بیان ما بیشتر تعیینکننده نوع رابطه است تا آنچه میگوییم. منظور از نحوه بیان، لحن، ارتباط چشمی و نحوه حرکت است. نشانههای غیرکلامی بیانگر میزان احترام و درک شما هستند.
دستبهسینه نایستید: دستبهسینه ایستادن نشاندهنده حالت دفاعی است و حس خوبی برای برقراری ارتباط به طرف مقابل نمیدهد.
مراقب لحنتان باشید: از طعنهزدن یا بالابردن تن صدایتان خودداری کنید. در عوض سعی کنید آرام و حسابشده صحبت کنید.
ارتباط چشمی برقرار کنید: اینطوری نشان میدهید صادق و علاقهمند به شنیدن حرفهای والدینتان هستید.
گذشته را مرور نکنید
هنگام بحثکردن ممکن است از موضوع اصلی منحرف شوید و درباره هر چیزی که باعث عصبانیت یا استرس شما میشود صحبت کنید. سعی کنید روی اصل بحث متمرکز بمانید تا بتوانید مشکلاتتان را یکییکی حل کنید.
قبل از شروع مکالمه، مشکلات حلنشده را بررسی کنید. اگر خشم یا دردی را مدام به دوش بکشید، ممکن است مانع برقراری ارتباط مؤثر شوند.
در ابتدای مکالمه، با والدینتان توافق کنید که هر بار فقط روی یک موضوع تمرکز کنید. اگر هر یک از شما از موضوع اصلی منحرف شد، مؤدبانه به یکدیگر یادآوری کنید که نباید از موضوع اصلی منحرف شوید.
سازگار باشید
همیشه حق با والدین نیست، اما این دلیل نمیشود که برای اثبات درستی حرفتان بهشان بیاحترامی کنید. بهجای اینکه با والدینتان دادوبیداد کنید، با آرامش و منطق آنها را تشویق کنید که دیدگاه شما را هم در نظر بگیرند.
زمان مناسبی را برای صحبتکردن انتخاب کنید، زمانی که والدینتان سرشان شلوغ نباشد یا استرس نداشته باشند و بنشینند و با آرامش استدلال خود را مطرح کنند.
از جملات «من» برای بیان نظرتان بدون حالت تدافعی استفاده کنید. مثلا بهجای گفتن «تو هیچوقت به حرفم گوش نمیکنی»، میتوانید بگویید: «من احساس میکنم نظرم برای کسی اهمیت ندارد و دوست دارم به نظرم بیشتر توجه شود.»
صادقانه گفتوگو کنید
اجازه بدهید پدر و مادرتان وارد دنیای شما شوند. درباره مدرسه، شغل، علاقه یا هر چیز جالبی که ممکن است قبلا با آنها صحبت نکرده باشید، با آنها حرف بزنید. هرگونه نگرانی یا ترس را با والدینتان در میان بگذارید، زیرا احتمالا قبلا موقعیتی مشابه را از سر گذراندهاند. با بیان صادقانه این مسائل نشان میدهید که هم به آنها اعتماد دارید و هم به نظرشان اهمیت میدهید. از ابراز احساسات نترسید. نشاندادن ترس، خشم، شادی یا هر احساس دیگری به والدینتان خوب است.
✍کانال تجربیات خانوم خونه
https://eitaa.com/joinchat/4031053883Cc0e0f26e0f