#اقتصاد
#انتخابات
#آمریکا #دموکرات
✅
مناظره دو سر باخت/ پاشنه آشیل ترامپ و هریس در انتخابات نوامبر
🔰 قسمت اول
🔶 برگزاری مناظره هریس -ترامپ در آمریکا، مولد مناقشات تازهای در صحنه سیاسی و انتخاباتی این کشور بوده است. پیروزی دو کاندیدای ریاستجمهوری آمریکا پس از مناظره تلویزیونی هنوز مشخص نیست. رسانههای آمریکا و ناظران سیاسی به ارزیابی مناظره ترامپ و هریس پرداختهاند. برخی تحلیلگران، این مناظره را به صحنه دوئلی تشبیه میکنند که در نهایت هیچ یک از طرفین موفق به پیروزی در آن نشده است. با این حال در یک ارزیابی کلی، بسیاری از رسانهها و شخصیتهای سیاسی میگویند هریس در این آوردگاه کمی بهتر از ترامپ ظاهر شده و از آن مهمتر، توانسته شکست بایدن در مناظره قبلی با ترامپ را جبران کند.
🔶
نقطه ضعف هریس
اصلیترین نقطه ضعف کامالا هریس در مناظره انتخاباتی با ترامپ، سابقه حضور چهارساله وی در کاخ سفید به عنوان معاون بایدن بود:جایی که معاون رئیس جمهور کنونی آمریکا متهم به عدم اجرایی ساختن وعدههای جدید خود در طول چهار سال گذشته شد. به عبارت بهتر، اگرچه ترامپ اغلب نتوانست هریس را تحت فشار قرار دهد، اما به عقیده ناظران، قویترین لحظه او پس از دقیقه ۱۰۵ بود که هریس را متهم به وعده دادن کرد و پرسید که چرا در چهار سال معاونت ریاست جمهوری خود به آنها نپرداخته است. اما ترامپ نتوانست هریس را آنطور که به احتمال مدیران کمپین انتخاباتی او دوست داشتند، به دام اندازد. در عوض، هریس توانست ترامپ را از جا در کند، مثلاً اظهارنظرهایی در مورد رویدادهای کمپینهای ترامپ مطرح کرد که چندان برای مخاطبان جذاب نبوده است.
🔶
حمایت اوباما از هریس
رئیسجمهور اسبق آمریکا پس از مناظره اخیر، ترجیح داده حمایت محکمتری از نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر کند. این موضوع، میتواند تبدیل به پاشنه آشیل دولت ترامپ شود، زیرا آرای برخی دموکراتهای مردد (جهت شرکت در انتخابات) و رای دهندگان مستقل را به سود هریس به گردش در میآورد. باراک اوباما در پی این مناظره در شبکه ایکس نوشت: "امشب دیدیم که چه کسی چشمانداز و قدرت دارد که به جای اینکه تفرقه میان ما اندازد، کشور را پیش خواهد برد. کامالا هریس، رئیسجمهور همه آمریکاییها خواهد بود."
🔶 خبرنگاران رویترز نیز به ارزیابی مشابهی رسیدهاند. آنها مینویسند که در جریان تبادل حملات لفظی متقابل، هریس چندین بار ترامپ را مجبور به موضعگیری دفاعی کرد. این باعث شد که رئیسجمهوری سابق با عصبانیتی آشکار واکنش نشان دهد و بارها رقیب خود را متهم کرد که میخواهد با یک سیاست اقتصادی و مهاجرتی شکستخورده، ایالات متحده را نابود کند. هریس ۵۹ ساله به صورت نسبی حاضر به جوابتر و ماهرانهتر از رئیس جمهور بایدن به نظر میرسید، که در نهایت تصمیم گرفت پس از مناظره تلویزیونی ویرانگر علیه ترامپ در ژوئن، به نفع معاونش از نامزدی کنارهگیری کند. به عبارت بهتر، مقایسه نحوه مناظره کردن هریس و بایدن، سبب شد تا رایدهندگان دموکرات و برخی رایدهندگان مستقل نسبت به انتخاب نهایی خود (هریس) مصممتر شوند.
🔸
#به_قلم_اساتید: آقای دکتر حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔
@tahlil_shjr