یک نشریه هندی با انتشار نتایج یک تحقیق علمی نوشت: هند طی 50 سال گذشته ارقام پرمحصولی از گندم و برنج را معرفی کرده است تا به امنیت غذایی برسد، اما دانشمندان در شورای تحقیقات کشاورزی این کشور برای اولینبار مطالعاتی بهروی ارزش غذایی این غلات جدید انجام داده و به نتایجی هشداردهنده رسیدهاند؛ غلاتی که در هند مورداستفاده قرار میگیرند ارزش غذایی خود را از دست داده و مملو از سموم شدهاند، بدتر از آن، این غلات تا 2040 آنقدر بیخاصیت میشوند که بار فزاینده بیماریهای غیرمسری در هند را سنگینتر خواهند کرد.
در نوامبر 2023، 12 دانشمند از مرکز تحقیقات کشاورزی هند و مؤسسه تغذیه این کشور مطالعاتی انجام دادند که نشان میدهد «انقلاب سبز» در هند، این کشور را به امنیت غذایی رسانده است اما این کار بهقیمت به خطر انداختن امنیت تغذیهای تمام شده است. این دو مفهوم کاملاً باهم متفاوت است؛ امنیت غذایی به در دسترس بودن و استفاده از غذا برای افراد و جوامع اشاره دارد، اما امنیت تغذیهای به کیفیت، تنوع و کلاً مغذّی بودن رژیم غذایی یک جامعه جهت برآوردن نیازهای غذایی فرد میپردازد. این تحقیقات نشان میدهند برنامههای اصلاح نژاد بذور در هند با تمرکز بر تولید انواع پربازده محصولاتی مانند برنج و گندم که غلات اصلی مورداستفاده در این کشور هستند، مواد مغذی آنها را تغییر داده است، بهطوریکه اهمیت آنها برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز مردم ازبینرفته است، بهعبارتدیگر، ژنتیک این محصولات آنقدر تغییر کرده است که دیگر مواد غذایی را از خاک دریافت نمیکنند.
@Tahlill
@PS1400