نگرانیها درباره روند و اهداف ایجاد بندر
نگرانیهایی درباره هفت مسئله وجود دارد که عبارتند از:
اول اینکه این اقدام حضور، موضعگیری و پایگاههای نظامی آمریکایی-انگلیسی ثابتی را میطلبد و برای این مسئله پوششی بهتر از کمکهای بشردوستانه وجود ندارد.
موضوع دوم این است که احتمالا برنامهریزی برای این اقدام به این معناست که تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه تا زمانی نامشخص یا حتی تا زمان از بین بردن کامل مقاومت فلسطین و نه فقط جنبش حماس ادامه خواهد داشت.
موضوع سوم این است که موفقیت این طرح عدم وجود هرگونه جنبشهای مقاومتی را میطلبد چرا که حضور آنها به معنای انجام عملیات علیه این حضور بیگانه چه در خاک غزه و چه در آبهای منطقهای فلسطین است.
موضوع چهارم این است که شاید آمریکا و پیمان ناتو به فکر حضور نظامی دائم در این منطقه باشند تا از هرگونه تمرکز ایران یا اعراب در نوار غزه جلوگیری کنند و در نتیجه اطمینان حاصل کنند که هیچ نیروی مخالفی در این نوار باریک وجود ندارد.
پنجم تمایل آمریکا و ناتو به حضور در منطقه مدیترانه شرقی برای تضمین از بین بردن هرگونه نقش روسیه یا چین در این منطقه به ویژه در سایه نزاع ترکیه با یونان و قبرس است.
ششم گزارشاتی است که میگوید واشنگتن، لندن و تلآویو اطلاعاتی را درباره ذخایر عظیمی از نفت و گاز در مقابل سواحل غزه دارند و نمیخواهند تحت هیچ شرایطی فلسطینیها به آن دست یابند.
موضوع هفتم این است که کشتیهای آمریکایی، انگلیسی و اروپایی که کمکهای بشردوستانه را از طریق گذرگاه دریایی جدید منتقل خواهند کرد هزاران فلسطینی را که مایلند از «هولوکاست اسرائیل» در نوار غزه فرار کنند بازگردانند.
این نگرانیها با استناد به این مسئله است که رژیم صهیونیستی تا حد زیادی نوار غزه را به مکانی غیر قابل سکونت تبدیل کرده است. بیشتر ساختمانها، تاسیسات و زیرساخت آن را منهدم کرده و جنایتهایش به حدی رسیده که بیشتر بیمارستانها را بر سر بیماران و آوارگان ویران کرده است و در نتیجه برخی از اینها مجبورند تا برای حفظ زندگی خود در سایه سیاست کوچاندن اجباری رژیم صهیونیستی، سوار این کشتیها شوند.
فلسطینیها، مصریها، اعراب و تمام افراد شریف در جهان باید به تمام افکار و طرحهای رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس توجه داشته باشند.
طبق گزارش دیگری که توسط روزنامه «الخلیج» نوشته شده است، آمریکا ساخت این اسکله شناور در سواحل غزه را برای ورود کمکها به این منطقه ادامه میدهد و برخی میگویند که راهاندازی آن ظرف چند هفته آغاز خواهد شد. اما واشنگتن تاکید دارد که جایگزینی برای راههای زمینی مثل گذرگاه رفح با مصر و گذرگاه کرم ابوسالم با اراضی اشغالی وجود ندارد و این دو بهترین راه برای ورود مواد غذایی به نوار غزه است.