خانه ملت گزارش میدهد:
بحران مسکن با لاپوشانی واقعیتها کوچ نمی کند؛ قوانین مجلس بستر را برای خانه دار شدن مردم فراهم کرده است
بحران مسکن در سالهای اخیر به چالشی جدی برای خانوادهها تبدیل شده است؛ بهگونهای که هماکنون نیمی از درآمد بسیاری از خانوارها صرف هزینههای مسکن میشود، این وضعیت نگرانکننده، بهویژه با افزایش بیرویه اجارهبها، فشار مضاعفی بر معیشت مردم وارد کرده است. اما برای حل این مشکل چه راهحلی وجود دارد؟ دکتر قالیباف تأکید میکند که نمیتوانیم با لاپوشانی این مسئله را نادیده بگیریم. خوشبختانه، علاوه بر قوانین خوب و مؤثر مجلس، ظرفیتهایی در حوزههای زمین، خدمات فنی و مهندسی ساختمان، تولید مصالح و... در کشور وجود دارد که میتوان با اجرای دقیق قوانین و استفاده از ظرفیتهای مذکور از شرایط بحرانی بخش مسکن عبور کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، گروه اقتصادی؛ در سالهای اخیر، افزایش قیمت مسکن و اجارهبها به یکی از معضلات بزرگ خانوادهها تبدیل شده است. بر اساس گزارشهای منتشر شده بیش از ۵۰ درصد درآمد بسیاری از خانوادهها صرف هزینههای مسکن و اجاره خانه میشود و این رقم در کلانشهرها به ویژه تهران به مراتب بالاتر است. این میزان هزینه، فشار زیادی را بر خانوادهها وارد کرده و مدیریت سایر هزینههای معیشتی را با چالش مواجه کرده است.
مسکن نه تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از ارکان مهم تشکیل خانواده در جامعه ایرانی محسوب میشود. تأمین مسکن پایدار و قابلدسترس برای خانوادهها میتواند به بهبود شرایط زندگی و آرامش بیشتر منجر شود. از سوی دیگر، مشکل مسکن ریشه در بسیاری از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور نیز دارد؛ چرا که تأمین مسکن مناسب نه تنها به بهبود کیفیت زندگی کمک میکند، بلکه میتواند بسیاری از چالشهای اقتصادی و آسیبهای اجتماعی را نیز تعدیل کند.
حل بحران مسکن تنها به سود خانوارها نیست؛ بلکه برای اقتصاد کشور نیز حیاتی است. بخش مسکن با دارا بودن ارتباطی گسترده با دیگر بخشهای اقتصادی، میتواند به عنوان یک موتور محرک عمل کند و فرصتهای شغلی جدید ایجاد نماید. رونق ساخت و ساز مسکن به صورت مستقیم و غیرمستقیم در رشد صنعت، اشتغالزایی، و رونق اقتصادی نقش دارد.
در همین راستا رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر ضرورت توجه ویژه به موضوع مسکن به عنوان یک مسائله مهم در کشور تاکید کرده و گفت: ما باید اول این هنر را داشته باشیم و بدانیم که چگونه مشکل خود را به مسأله تبدیل کرده و در ادامه توان حل مسأله را پیدا کنیم؛ مادامی که مشکل را به مسأله تبدیل نکرده و بهعنوان یک مسأله به رسمیت نشناسیم، نمیتوانیم آن را حل کنیم؛ نباید با لاپوشانی مسائل را کنار گذاشت؛ رئیس مجلس با انتقاد از وضعیت فعلی مسکن و وجود میلیونها واحد مسکونی خالی در کنار خانوادههای فاقد سرپناه، به لزوم همکاری میان سه قوه برای حل این مشکل اشاره کرد. او خاطرنشان کرد که حدود 15 میلیون هکتار زمین قابل سکونت در کشور وجود دارد، اما تنها کمتر از یک درصد آن مورد استفاده قرار گرفته است.
دکتر قالیباف همچنین در صحبتهای خود بر واگذاری زمین به مردم به عنوان یکی از اصلیترین راهکارها برای حل مشکلات مسکن تأکید کرد و با اشاره به فرمان تاریخی امام خمینی (ره) درباره اهمیت مسکن محرومان و اقشارآسیب پذیر و واگذاری زمین به شیوه رایگان بیان کرد که مسکن نه تنها یک نیاز اساسی بلکه بهعنوان پیشرانی برای اقتصاد و تأثیرگذار بر جوانی جمعیت و مسائل اجتماعی مطرح است.
رئیس مجلس همچنین تأکید کرد مطابق با تبصره 1 ماده (50) قانون برنامه هفتم پیشرفت باید 0.2 درصد از زمینهای دولتی به مردم واگذار شود تا بخشی از مشکل مسکن حل شود، وی در ادامه صحبتهای خود خواستار تغییر رویکرد در سیاستگذاریهای مسکن شد و گفت: "دولت باید زمین را به مردم بدهد تا خودشان مسکن بسازند." این رویکرد میتواند به نهادینه شدن حکمرانی کارآمد و عدالت در تأمین مسکن منجر شود.