دومین مقصد رئیسجمهور کشورمان کامپالا پایتخت اوگاندا بود. آیتالله رئیسی در سفر به اوگاندا با «یووری موسونی» رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد و هیئتهای عالیرتبه دو کشور ۴ سند مهم همکاری را به امضا رساندند.
افتتاح دفتر نوآوری و فناوری ایران در اوگاندا، بازدید از مزرعه کشت فراسرزمینی ایران در این کشور، نشست با فعالان اقتصادی ایران و اوگاندا و شرکت در نشست گفتوگوی ادیان در مسجد ملی کامپالا بخشهای دیگر برنامههای سفر رئیسی به اوگاندا بود.
آخرین مقصد رئیسجمهور کشورمان در جریان سفر به آفریقا به زیمبابوه اختصاص داشت. آیتالله رئیسی پس از پایان سفر به اوگاندا، با بدرقه وزیر خارجه این کشور «کامپالا» را به مقصد «هراره» ترک کرد و در سومین مقصد از سفر منطقهای خود به قاره آفریقا با استقبال رئیسجمهور زیمبابوه، وارد پایتخت این کشور شد.
اظهار ارادت نوجوانان آفریقایی
به حاج قاسم
استقبال در زیمبابوه صحنههای زیبایی را برای هیئت ایرانی رقم زد. جلوههایی از حضور مردمی با شور و هیجانی غیر قابل وصف که مشابه آن در سفرهای استانی رئیسجمهور زیاد به چشم خورده است. صفا و صمیمیت در این استقبال چه از سوی مردم و چه از سوی مقامات این کشور، صحنههای بینظیری را به نمایش گذاشت.
مردم هراره از ساعتها قبل با حضور در فرودگاه و در دست داشتن پرچم کشورمان و عکسهایی از رهبر انقلاب و شهید سلیمانی اظهار ارادت خود را به رئیسجمهور و ملت ایران نشان دادند.
«امرسون منانگاگوا» هم ترجیح داد شخصاً به فرودگاه رابرت موگابه برود و از رئیسجمهور کشورمان استقبال کند. در آن ازدحام جمعیت حضور سران قبایل و طوایف مختلف در این استقبال گرم و صمیمی آن هم با اجرای سرودهای مختلف با زبان محلی به چشم میخورد.
در این بین سرودی نامآشنا به گوش میرسید که شعفانگیز بود. اجرای زیبای سرود «سلام فرمانده» آنهم به زبان شیرین محلی «شونا» توسط نوجوانان شیعه زیمبابوهای توجه هیئت ایرانی و رئیسجمهور کشورمان را به خود جلب کرد و آیتالله رئیسی پس از پایان این سرود با دختران و پسران زیمبابوهای عکس یادگاری گرفت.
بعد از این استقبال، هیئتهای عالیرتبه مذاکرات رسمی و دوجانبه را آغاز کردند.
امضای ۱۲ سند همکاری در زیمبابوه
در همین راستا ۱۲ سند همکاری بین مقامات عالیرتبه ایران و زیمبابوه در حضور آیتالله رئیسی و منانگوگا، رؤسایجمهور دو کشور به امضا رسید.
همکاری در زمینههای نفت و انرژی، مخابرات و فناوری اطلاعات، تأمین اجتماعی و بیمه، کار و اشتغال، آموزش عالی و علوم و تحقیقات و فناوری، کشاورزی و شیلات، غذایی و دارویی، تأمین، توزیع و تولید تجهیزات پزشکی، ایمنی حرفهای و کاهش آسیبهای مربوط به کار، حمایتهای اجتماعی و حمایت از کودکان، توانمندسازی افراد معلول و تفاهمنامه همکاری میان شرکت تراکتورسازی ایران و شرکت ماگای زیمبابوه محور اسناد همکاری امضا شده میان جمهوری اسلامی ایران و زیمبابوه بود.