🌏 مسلمانان غربی و چالش هویت 🌍
🧕ما مسلمانان در غرب دائما مواجه یک چالش هویتی هستیم. من اهل کجا هستم؟ مال کدام سرزمینم؟ وطنم کجاست؟
😔 از طرفی، احساس نمی کنم کشوری که در آن متولد شدم وطن من است... چون آنجا احساس آرامش ندارم. اصلا احساس می کنم غریبه ام. چون جریان جامعه بر عکس ارزش هایی است که من به آن معتقدم. و خیلی از مثلا هم وطنانم نیز هی مرا غریبه می خوانند... چون مسلمانم.
❌ از طرف دیگر هم، وقتی به یک کشور اسلامی مسافرت می کنم، آنجا را نیز نمی توانم وطن خودم را حساب کنم. چون سیستم تفکر و روحیه من به آنجا نمی خورد. مردم این کشور ها نیز غرق تعصبات نژادی اند و هیچ وقت مرا مثل هم وطن خود نمی پذیرند.
🌀 پس با این چالش هویتی چه کنم؟؟
⚠️ این یک سوال بسیار مهم و آزار دهنده ای است که یک مسلمان غربی در روان خود باهاش مواجه است. خیلی از مشکلات ما در همین چالش هویتی ریشه دارند.
✅ ولی یک راه حلی وجود دارد که یک عده به آن رسیدند. و آن هم این که... هویت خود را در اسلام می جوییم. هویت من یک مشت خاک نیست... هویت من در عبودیت پروردگار است. من عبد اویم. من یک مسلمانم. فرهنگ من، فرهنگ اسلام است. و وطن من، نیز اسلام است.
☑️ آن احساس تعصب نژادی که خیلی ها نسبت به یک سرزمین دارند... من نسبت به اسلام دارم. و تمام مسلمانان عالم را هم وطن خود می دانم. در شادی هاشان شریکم. و در غم و اندوه شان نیز شریکم.
🔹 آیا این همان تفکری نیست که رسول الله (ص) میخواستند در امت خود ایجاد کنند؟
☝️🏽 در زمان جاهلیت احساس قبیله گرایی (همان تعصب نژادی امروز) بین عرب ها در اوج بود. آن تعصبی که مثلا یک ایرانی یا آمریکایی نسبت به کشور خود دارد، آنها نسبت به قبائل خود داشتند.
🔆 وقتی حضرت (ص) به مدینه هجرت کردند، مسلمانان اهل مکه - که به آنها <مهاجرین> گفته می شد - را برادر مسلمانان مدینه <انصار> خواندند. پایه حکومت پیامبر (ص) این بود. دیوار مرز های نژاد و ملیت را شکاندند، و به یک اتحادی که پایه آن ایمان بود، دعوت نمودند. سرّ اقتدار اسلام نیز همین بود. همه زیر پرچم ایمان و زیر رهبری رسول الله (ص) گرد آمدند. و تمدن اسلامی از همینجا شروع شد.
👳🏾♂ حضرت (ص) اولین مأذن اسلام را یک برده غیر عرب سیاه پوست آفریقایی قرار دادند. چرا؟ این را در فضای آن روز تصور کنید! اصلا این کار کاملا بر عکس تفکر حاکم در آن جامعه بود!
👳🏽♀این همه فضیلت برای یک غیر عرب اهل فارس قائل بودند و این را در جمع اصحاب خود اعلام کردند. چرا؟
💠 اینها فقط پاره ای از مواردی در سیره رسول الله (ص) است که به ما نشان می دهد که حضرت دغدغه داشتند که امت ایشان، زیر پرچم ایمان به حقیقت، متحد باشد و احساس هویت کند.
📖 ما هیچ آیه قرآنی نداریم که بر برتری یک نژاد بر دیگری دلالت کند...
🌐 بله، خداوند متعال ما را در قالب قبائل و نژاد های متفاوتی در این دنیا آورده است. که علتش نیز این است که بتوانیم هم دیگر را بشناسیم. اگر همه یک رنگ و شکل داشتند، نمی توانستیم تشخیص دهیم همدیگر را.
🥀 ولی یک عده مسلمانشرقی امروز، نسبت به مسلمانان دیگری احساس برتری می کنند. ایرانی نسبت به افغانستانی. هندی نسبت به پاکستانی. عرب نسبت به غیر عرب. و بعضی ها سعی می کنند این تعصبات نژادی را توجیه شرعیش کنند. و <حب الوطن من الایمان> جمله ای که ظاهرا در هیچ کتاب روایی معتبر نیآمده، بر زبان همه جاری است... در حالی که این همه آیه قرآن که بر عکس این مطلب دلالت دارند، مهجور مانده اند. انگار به هر قیمتی که شد، باید تعصبات نژادی خود را توجیه کنیم. این قدر اسیر بند های نفس اماره و منیّت هستیم.
🌿ادامه دارد🌿
@talabekhariji