🔷 تصویری که ۶ روز پس از شهادت شهید حججی در سال ۱۳۹۶ به هنرمندان تهرانی در کنار سالن تئاتر شهر نشان داده شد و از آنها پرسیده شد که صاحب این تصویر کیست؟!
🔸این کلیپ یک نکته بسیار مهم دارد و آن اینکه امکان گرفتار شدن بالقوه ما در یک جنگ شناختی را نشان میدهد و برایمان تبیین میکند که ممکن است مجری به جای اینکه به ما بگوید این تصویر یک شهید مدافع حرم است تا ما ناراحت شویم، به ما میگفت او یک بازیگر ایرانی است که در یک فیلم خارجی بازی کرده که آن وقت ما حتی خوشحال هم میشدیم!
🔸پس وقتی که در چنین شرایطی قرار میگیریم و اولین بار میخواهیم که با جزئیات یک پدیده روبرو شویم، این امکان وجود دارد که به جای حقیقت، یک دروغ و اساساً هر دروغی که گوینده آن را اراده کند به خورد ما داده شود!
🔸در این کلیپ و آنجایی که یکی از مخاطبین میگوید که این تصویر متعلق به فیلم سینمایی «نجات سرباز رایان» است، کافی بود که مجری هم میگفت بله شما درست می گویی و آن موقع این فرد شاید تا زمانی نسبتاً طولانی و با تمام قدرت هرجا که میرفت میگفت این تصویر مربوط به فیلم «نجات سرباز رایان» است و حتی حاضر بود در این خصوص همه زندگی خود را هم به عنوان شرطبندی وسط بگذارد!
🔸در خصوص همه ما هم این این خطای شناختی ممکن است به واسطه عدم تحقیق و و تدبر کافی رخ دهد و تا سالها ندانیم که اشتباه کردهایم! ماجرای باور تقلب انتخابات در سال ۸۸، اینکه مدافعان حرم برای پول به سوریه میروند و همچنین ماجرای دروغ کشته شدن خانم مهسا امینی از این دست خطاها هستند.
@talebieh_tabriz